ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Γερ. Παπαδόπουλος: Παραιτηθείτε κύριε Τσελέντη!

«Πόλεμος σεισμολόγων!». Πόσες φορές δεν έχουμε δει αυτόν τον τίτλο στα ΜΜΕ εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Διαχρονικά ανάμεσα στους σεισμολόγους υπήρχε μια διαμάχη που έβγαινε προς τα έξω πολλές φορές και με άκομψο -μη επιστημονικό- τρόπο.
Σήμερα, θέμα συζήτησης και στα σόσιαλ μίντια ήταν οι καταγγελίες του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο fb κατά του Άκη Τσελέντη..

Πιο συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος απευθύνεται δημόσια στον συνάδελφό του ισχυριζόμενος ότι δήλωσε ψευδή ηλικία στην προσπάθεια διεκδίκησης της θέσης του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα μέλη της επιτροπής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σύσταση της επιτροπής φίλα προσκείμενη στον Τσελέντη και αναξιοκρατική διαδικασία ανάδειξής του σε Διευθυντή του Γεωδυναμικού.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Γερ. Παπαδόπουλου στο fb: 
ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!!
Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,
Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!! Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας - Christos Dimas) συγκρότισε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!


Ο σεισμολόγος καθηγητής Άκης Τσελέντης μίλησε στο News247.gr χαρακτηρίζοντας ως ψευδές το περιεχόμενο της ανάρτησης του συναδέλφου του, προαναγγέλλοντας μάλιστα και προσφυγή στη δικαιοσύνη. "Θα τα βρει η δικαιοσύνη. Όταν κάποιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επιστημονικά, προσφεύγουμε στη λάσπη. Σε λάσπη εγώ δεν απαντώ. Είναι όλα ψέματα", ήταν η τοποθέτηση του Άκη Τσελέντη.