ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ο Τσίπρας, οι ναρκισσιμοί και τα εχθρικά ΜΜΕ

Σε δυο επίπεδα αναπτύσσει την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί ο Αλέξης Τσίπρας στην “Αυγή”. Από τη μία, επικαιροποιεί το οικονομικό του πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" για την αντιμετώπιση της κρίσης και, από την άλλη, προωθεί την πρόταση για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, το οποίο μάλιστα, μετά την πανδημία, αποκτά πιο επείγοντα χαρακτηριστικά.
Παράλληλα με τη δέσμευση για..
«νέο κοινωνικό συμβόλαιο» με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, ο Τσίπρας, στη συνέντευξή του πέρασε και πολλά μηνύματα προς τους συντρόφους τουΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε «δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» ενώ επισήμανε: «Βάζουμε φρένο -και σ’ αυτό θα είμαι κάθετος- στα λίγα μεν, αλλά ικανά να κάνουν μεγάλη ζημιά, με την πολλαπλασιαστική δύναμη των εχθρικών ΜΜΕ, προβλήματα συμπεριφοράς».
Επίσης ο Τσίπρας μιλώντας στον διευθυντή της Αυγής, Άγγελο Τσέκερη, είπε σχετικα για την εικόνα εσωτερικής «γκρίνιας» που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Το κόμμα δεν είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής μικροσυμφερόντων. Όποιος το πιστεύει αυτό, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τις κοινωνικές ανάγκες. Είναι ένα εργαλείο αγώνα, ένα επιτελείο μάχης για την κοινωνική πλειοψηφία. Και οφείλει κάθε φορά, σε κάθε στιγμή, να προσαρμόζεται για να είναι αποτελεσματικό. Θα έλεγα ότι σε μια στιγμή όπως η σημερινή, όταν προβλέπεται τόσο μεγάλη ύφεση και η κοινωνία είναι προβληματισμένη και ανήσυχη, εμείς, η Αριστερά και η προοδευτική παράταξη, οφείλουμε να οργανώσουμε μια νέα αισιοδοξία σε πολιτικό κίνημα. Να μην επιτρέψουμε να γονατίσει η κοινωνία κάτω από το βάρος της μοιρολατρίας που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ. Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο κ. Μητσοτάκης τις μνημονιακές επιλογές που ονειρεύεται από το παράθυρο της πανδημίας.»

- ολόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα στον διευθυντή της Αυγής, Άγγελο Τσέκερη, ΕΔΩ