ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Θέλεις τη ζωή σου; Θα πληρώσεις

Κάθε μεγάλη κρίση αποτελεί συμφορά για τη χώρα και την πλειονότητα του πληθυσμού της και μεγάλη ευκαιρία πλουτισμού για κάποιους πολύ λίγους και οικονομικά ισχυρούς. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την υγειονομική κρίση, καθώς ο ιδιωτικός τομέας υπηρεσιών Υγείας φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία να βγάλει χρήμα..
Στον «Φακό της “Εφ.Συν.”» σήμερα υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Αλλά και το πιο τραγικό: θύματα της αισχροκέρδειας των επιτήδειων αυτή τη φορά είναι οι καρκινοπαθείς. Αυτοί που αγωνίζονται για να σώσουν τη ζωή τους και εκείνοι που δίνουν τιτάνια μάχη για να την παρατείνουν όσο μπορούν.
Καταρχήν οι ιδιώτες πάροχοι Υγείας βγάζουν χρήμα με το τεστ διάγνωσης του νέου κορονοϊού (το χρεώνουν από 100 έως 300 ευρώ) από τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν -είτε είναι καρκινοπαθείς είτε όχι- και εξαναγκάζονται να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα λόγω αδυναμιών του Δημοσίου.
Η κυβέρνηση τους έστρωσε το έδαφος, καθώς δεν φρόντισε να συνταγογραφείται το τεστ και να γίνεται -όπως στα λόγια ισχυρίζεται- δωρεάν. Θα άφηναν, μήπως, οι αετονύχηδες ανεκμετάλλευτη τέτοια ευκαιρία;
Με τους καρκινοπαθείς, όμως, οι κερδοσκόποι ξεπέρασαν κάθε όριο. Στη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί καρκινοπαθείς που είχαν ανάγκη ακτινοθεραπειών κατέφυγαν στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Και αυτό λόγω αδυναμίας του δημοσίου τομέα να τους καλύψει, αφού αραίωσαν τα ραντεβού για να μην προκαλείται συνωστισμός.
Οι ιδιώτες πάροχοι είδαν αυτή την εξέλιξη ως ευκαιρία να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία τους, παραβιάζοντας προκλητικά τις συμβάσεις που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ.
Ετσι, απαιτούν και παίρνουν εκβιαστικά και παράνομα από τους ασθενείς (από όσους μπορούν), για να τους εξυπηρετήσουν, μεγάλα ποσά. Θέλεις τη ζωή σου; Θα πληρώσεις. Τόσο απλά και τόσο κυνικά. Αλλά αυτοί οι κύριοι είναι γνωστοί για τις πρακτικές τους.
Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν κάνουν τίποτε, ενώ έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν την κατάσταση; Μια είναι η λύση. Να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας οι συμβάσεις και να επιστραφούν τα χρήματα σε αυτούς που εκβιάστηκαν για να πληρώσουν. Εχετε αντίρρηση κ. Μητσοτάκη, κ. Μπεκίρη (ο τοποτηρητής του πρωθυπουργικού επιτελικού κράτους στο υπουργείο Υγείας) και εσείς κ. Κικίλια;

ΕΦ.ΣΥΝ.  / Άποψη