ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

«Απολογία» Πρετεντέρη για το... κομμωτήριο της Φώφης

Ο διάλογος με Κεγκέρογλου - «Οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη στην Πρόεδρο - Βοηθάτε έμμεσα το ΣΥΡΙΖΑ»

Τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου φιλοξένησε στην εκπομπή του στο ΘΕΜΑ 104.6 ο Γιάννης Πρετεντέρης και συζήτησαν τον σάλο που προκλήθηκε μετά από σχόλιο του δημοσιογράφου για την απουσία  Γεννηματά στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο, με το..
στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής να καλεί τον δημοσιογράφο να ζητήσει μία «δημόσια συγνώμη».
Ο δημοσιογράφος εξέφρασε μάλλον έκπληξη για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι νιώθει αδικία έτσι όπως αντιμετωπίστηκε.
Σημειώνεται ότι στην χθεσινή εκπομπή του ο Πρετεντέρης είχε επικρίνει τους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, και την Φώφη Γεννηματά γιατί απείχαν από την ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου. Είπε, μάλιστα, για την Γεννηματά: «Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο», φράση που θεωρήθηκε σεξιστική και απαξιωτική από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία σήκωσε το γάντι και επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, μιλώντας σε άλλη ραδιοφωνική συχνότητα (δείτε ΕΔΩ).
Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος ανάμεσα σε Κεγκέρογλου - Πρετεντέρη:

Κεγκέρογλου: Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής με εισαγωγικά, χωρίς εισαγωγικά να είναι πολιτική ή μη πολιτική, όταν δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Δεν γίνεται και για αυτό είναι ανεξήγητη και η δική σας στάση.
Πρετεντέρης: Εγώ είπα με καλύπτει η δήλωση της κ. Γεννημάτα. Τελείωσε. Θα είχαμε μείνει εκεί. Έκανε μια δήλωση ότι ήταν σε καραντίνα. Το δέχομαι απολύτως. Δεν έχω καμία αντίρρηση και θα είχαμε μείνει εντελώς εκεί. Τελείωσε.
Κ: Εμείς που κατηγορούμαστε ότι στα δύσκολα δήθεν κάναμε πολιτική συνεργασία, κάναμε μια συνεργασία στη βάση της πολιτικής που αποφασίσαμε το 2010, δηλαδή ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει στον γκρεμό και στα βράχια. Εκεί, λοιπόν, επειδή εσείς είστε και έξυπνος άνθρωπος και έχετε χιούμορ και έχετε σταθεί στα ζητήματα τα κεντρικά της χώρας, δεν πρέπει να πέφτετε στο λάθος να υπονομεύετε ευθέως – είναι υπονόμευση ευθεία- του μικρού μεν Κινήματος Αλλαγής, αλλά με ένα μεγάλο ιστορικό βάρος και με μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει τούτη την ώρα. Διότι ο κόσμος τα παίρνει διαφορετικά, λέει ότι ο Πρετεντέρης που ήταν υποστηρικτής της δημοκρατικής παράταξης τώρα μιλάει για κομμωτήρια;
Π: Για να μιλήσει και ο Πρετεντέρης.
Κ: Θέλω να καταλάβετε ότι εσείς μπορεί να κάνετε μια καρδάρα γάλα που λέμε στο χωριό μου για μια κατσίκα. Άμα το χύσει μετά, είναι άχρηστο. Δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή ακριβώς είσαστε αυτό που είσαστε, μα και ο Πρετεντέρης το λέει; Άρα, άχρηστοι είναι αυτοί εκεί πέρα.
Ε, δεν είμαστε άχρηστοι κύριε Πρετεντέρη. Δεν είμαστε!
Π: Δεν είπα τέτοιο πράγμα! Αντιδρώ!
Κ: Δεν είμαστε άχρηστοι! Δεν θέλουμε αυτήν την απαξίωση που μας κάνετε!
Π: Εγώ κύριε Κεγκέρογλου;
Κ: Η απαξίωση που κάνετε στην Πρόεδρο είναι και απαξίωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Π: Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στην Ελλάδα ο οποίος θα μπορέσει να του προσάψει κάποιος ότι έχω την παραμικρή εχθρική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και την Πρόεδρο.
Είναι αστείο δηλαδή και να μου το προσάψουν. Θα γελάνε και οι ακροατές! Σε μενανε! Σε μενανε!
Μα σε εμένα μιλάτε τώρα!
Τώρα είναι δυνατόν να μου προσάψει ο οιοσδήποτε άνθρωπος στην Ελλάδα ότι έχω αρνητική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και στην κ. Γεννηματά ή στον κ. Κεγκέρογλου ή στον κ. Λοβέρδο ή στον κ. Οποιοδήποτε;
Μα τώρα τι λέμε; Αυτό είναι το ένα. Άρα είναι λίγο άδικη αυτή η κριτική. Ειλικρινά το λέω, αισθάνθηκα και μία αδικία. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω, αν είναι κάποιος που έχει γράψει χιλιάδες λέξεις για την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ, για την ανάγκη αυτονομίας του Κέντρου, είμαι εγώ!
Κ: Συμφωνώ και σας το είπα!
Π: Χιλιάδες λέξεις, δηλαδή καθημερινά! Αν είναι δυνατόν!
Κ: Σας το είπα! Συμφωνώ! Και μην το λέτε ΚΙΝΑΛ, το όνομά μας είναι Κίνημα Αλλαγής!
Π: Συγγνώμη. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ αν θέλετε, όπως θέλετε! Είναι δυνατόν;
Κ: Συμφωνώ και σας το ‘πα! Αλλά όταν χύσεις την καρδάρα ,το γάλα που κάνεις, δεν γίνεται!
Π: Καλά, τώρα να πάμε λίγο αλλού τη συζήτηση; Λοιπόν, είπε ο καθένας την άποψή του. Νομίζω μας καταλάβανε οι ακροατές, όποιος θέλει μου προσάπτει ότι θέλει.
Κ: Εσείς οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη στην Πρόεδρο.
Π: Δεν έκανα κάτι κακό, για να οφείλω συγγνώμη. Εάν
Κ: Να το κάνετε όποτε μπορείτε!
Π: Όχι, Το κάνω τώρα!
Κύριε Κεγκέρογλου, δεν έχω πρόβλημα, Δεν είχα καμία, την παραμικρή πρόθεση να θίξω την Γεννηματά, την οποία τη θεωρούσα φίλη μου ως τώρα. Ουδέποτε έχω πει κάτι κακό ή καλό, πολιτική κριτική κάνουμε και προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να τη θίξω.
Κ: Άλλο είναι το χιούμορ και άλλο η απαξίωση. Το προχθεσινό ήταν απαξίωση.
Π: Ωραία, ακούω την άποψή σας. Κατάλαβα ότι μπορεί να ενοχληθήκανε για αυτό. Σας ευχαριστώ για όσα μας είπατε.
Κ: Λοιπόν, βοηθήστε μας να αποκαλύψουμε το σκάνδαλο.
Π: Γράφω καθημερινά για αυτό. Τι άλλο να κάνω δηλαδή;
Κ: Βοηθάτε έμμεσα το ΣΥΡΙΖΑ!