ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ψάχνει πιεστήριο η «Μαγνησία»

Τι καταγγέλλει ο εκδότης της

Δεν θα κυκλοφορήσει σήμερα Πέμπτη η φημερίδα «Μαγνησία» του Βόλου κι αυτό διότι
όπως καταγγέλλει ο εκδότης της Δημήτρης Καρεκλίδης, το πιεστήριο όπου τυπωνόταν το φύλλο αιφνιδιαστικά τού ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία μαζί του.
Ο ιδιοκτήτης του πιεστηρίου, ο οποίος είναι και εκδότης της έτερης τοπικής εφημερίδας, της ιστορικής «Θεσσαλίας», επικαλέστηκε..
τον ανταγωνισμό των δύο εντύπων,
λόγω της χαμηλότερης τιμής της «Μαγνησίας».
Ο Δ. Καρεκλίδης έγραψε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινό του άρθρο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε με μαύρο εξώφυλλο:
"Εντελώς αναίτια πριν από δεκαπέντε ημέρες, ο εκδότης της εφημερίδας «Θεσσαλία» κ. Βασίλης Δανός, επικαλούμενος αθέμιτη κατά τον ίδιο πρακτική να έχουμε χαμηλότερη τιμή πώλησης απ΄ότι η δική του εφημερίδα, μου ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας μας που αφορούσε στην εκτύπωση της «Μαγνησίας» στο πιεστήριο της εταιρίας του. Ο κ. Δανός κατέστησε τη «Μαγνησία» ανταγωνίστρια μιας ιστορικής εφημερίδας 120 ετών όπως η «Θεσσαλία», καθώς με την ύλη της και με την τιμή των 50 λεπτών του ευρώ στο περίπτερο μπορούσε να ανταγωνιστεί την «Θεσσαλία» η οποία κατέγραφε απώλεια φύλλων εξαιτίας της. Όσο και αν με τιμά ως εκδότη αυτή η διαπίστωση, απέχει μακράν από την πραγματικότητα.(...)
Από σήμερα η εφημερίδα «Μαγνησία» είναι προς αναζήτηση τυπογραφείου προκειμένου να συνεχίσει να κυκλοφορεί. Το αν και που θα τυπωθεί θα κριθεί εντός της ημέρας, ωστόσο τα γεγονότα αυτά που σας περιγράφω θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία της. Δυστυχώς η «Μαγνησία» ενοχλεί και το τελευταίο διάστημα ενόχλησε έντονα έναν φίλο του κ. Δανού και πρώην εκδότη της «Θεσσαλίας», τον σημερινό Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη και άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου . Ο πρώτος έχει εκδηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να κλείσει τη «Μαγνησία» και ο δεύτερος το έχει υπαινιχθεί. Μόλις χθες ο κ. Μπέος δήλωσε για πολλοστή φορά ότι «η ντροπή που αποτελεί η οικογένεια Καρεκλίδη για τη δημοσιογραφία του Βόλου θα φθάσει στο τέλος της». Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι!"