ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Eπτάμηνα...

Συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με θέματα ημερήσιας διάταξης: Εισήγηση Προέδρου του Κόμματο, τοποθετήσεις των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, ψήφιση τροποποιήσεων στον Κανονισμό Λειτουργίας Περιφερειακών Οργανώσεων και εκλογή των οχτώ (8) συνολικά αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας
Στη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ..
ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε στα όσα ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο και επιχείρηση να απαντήσει στη σύγκριση των δύο πρώτων επταμήνων της διακυβέρνησης της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Ν.Δ. που έκανε στη χθεσινοβραδινή ομιλία του ο Α. Τσίπρας.
«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην εκλογή οκτώ νέων μελών για την νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος προχώρησαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.
Οι εκλεγέντες είναι οι εξής:
α) Κοινοβουλευτικά μέλη
1. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, βουλευτής Ιωαννίνων
2. Περικλής Μαντάς, βουλευτής Μεσσηνίας
3. Γιάννης Οικονόμου, βουλευτής Φθιώτιδας
4. Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών
β) Εξωκοινοβουλευτικά μέλη
1. Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας
2. Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος ΕΣΕΕ
3. Γιάννης Πολιτόπουλος, οικονομολόγος-επιχειρηματίας
4. Μαρία Σαρηγιαννίδου, δικηγόρος
Τα οκτώ νέα μέλη θα στελεχώσουν τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία, μαζί με τα ex officio μέλη της που είναι οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδροι της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας της ΠΕ, Σταύρος Καλαφάτης, γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, γενικός δ/ντης της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Παύλος Μαρινάκης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.