ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Το Reuters διαψεύδει τη ΝΔ για ΕΡΤ – Στα τάρταρα ο ΣΚΑΪ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον συνεχή πόλεμο που είχε εξαπολύσει η ΝΔ στην Πειραιώς που είχε φτάσει μέχρι το σημείο του εμπάργκο.
Μία έρευνα όμως από ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ινστιτούτα για τα ΜΜΕ παγκοσμίως, το Reuters Institute της Οξφόρδης έρχεται να διαψεύσει τη ΝΔ καθώς κατατάσσει την ΕΡΤ σε ένα από τα πιο αξιόλογα δημόσια κανάλια, μεταξύ των κρατικών σταθμών..
στην ΕΕ, που απολάμβανε της εμπιστοσύνης του κοινού, κάτι που, κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να πούμε και για τους τελευταίους δύο μήνες.
Στον αντίποδα, ο ΣΚΑΪ κατατάσσεται στα κανάλια με το πιο λαϊκιστικό κοινό (populist), σε αντίθεση με την ΕΡΤ που το Reuters κατατάσσει στα κανάλια με μη λαϊκιστικό κοινό (non populist). Μάλιστα, η ΕΡΤ έχει τον υψηλότερο δείκτη σε non populist κοινό από τα υπόλοιπα 8 ευρωπαϊκά κρατικά κανάλια που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη μελέτη.

Παράλληλα, η ΕΡΤ είναι ανάμεσα στα κανάλια που δεν τυγχάνουν της εμπιστοσύνης του λαϊκιστικού κοινού, πράγμα που καταδεικνύει την εγκυρότητα και αξιοπιστία της ως Μέσο.
- πηγή: documentonews