ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Με την Ελληνοφρένεια

(...) Η Ελληνοφρένεια είναι η καλύτερη σατιρική εκπομπή του ραδιοφώνου διότι πρόκειται για τους ικανότερους δημοσιογράφους στο είδος αυτό, αλλά και γιατί μπορούν αυτοί οι δύο συντελεστές να έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο που χρειάζεται για να παράγουν εκπομπή μίας ώρα την ημέρα, με την τεχνική βοήθεια και υποστήριξη για το μοντάζ των ηχητικών κλπ. Το να απαιτούμε να αποσυρθούν όλοι..
οι αριστεροί δημοσιογράφοι από τα συστημικά Μέσα σημαίνει ότι α) δεν θα υπάρχει η φωνή τους στον κεντρικό δημόσιο διάλογο και β) ότι βασικά δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ πού θα εργαστούν όλοι αυτοί.
Tο ενδεχόμενο να αρχίσει η Ελληνοφρένεια (χθες ξεκίνησε στα «Παραπολιτικά 90,1») να αγιογραφεί τον Μαρινάκη είναι επιστημονική φαντασία. Αυτό δεν είναι επιχείρημα, βεβαίως, οπότε μπορεί ο καθένας να πείθεται, όπως εμείς που είμαστε όχι μόνο θαυμαστές αλλά φίλοι με τους συντελεστές της Ελληνοφρένειας, ή να μην πείθεται. Για τις προσωπικές σχέσεις έχουν σημασία τα κριτήρια με τα οποία εκφράζει κανείς την εμπιστοσύνη του σε έναν φίλο. Για τον δημόσιο διάλογο όμως, έχουν σημασία τα επιχειρήματα αρχής: κρίνουμε τους δημοσιογράφους από το περιεχόμενο της δουλειάς τους. Η Ελληνοφρένεια είναι μια όαση πολιτικής κριτικής και ποιοτικής σάτιρας στο σημερινό τοπίο, λοιπόν μέσα στη γενική μιζέρια και την άστοχη δυσπιστία που πάει και βρίσκει στόχους εκεί που δεν πρέπει, ας ευχηθούμε στον Θύμιο και τον Αποστόλη καλή αρχή, με όλη μας τη χαρά που ξεκινάνε και πάλι.
- απόσπασμα από το thepressproject / ολόκληρο ΕΔΩ