ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ένοχοι για ηθική αυτουργία Λαγός και Μίχος για το «Συνεργείο»

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους πρώην βουλευτές Λαγό και Μίχο, καθώς τους κήρυξε ένοχους για ηθική αυτουργία για την οργανωμένη επίθεση της οργάνωσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου του 2013.
Το δικαστήριο κήρυξε επίσης..
ενόχους ως φυσικούς αυτουργούς τους
κατηγορούμενους Μπαρέκα, Γαλανάκη, Αγιοβλασίτη και Σταμπέλο επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή για τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοχρησίας ως προς αυτή. Στον Καλπιτζή επέβαλε ποινή 5 μηνών αναγνωρίζοντας του ελαφρυντικό, ενώ έκρινε αθώους τους άλλους δύο κατηγορούμενους, Μπραβάκο και Κονταξίου.
Απαλλακτική ήταν η απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.
Όμως, το δικαστήριο αρνήθηκε την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε την Τρίτη να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα, και την απαλλαγή τους με μετατροπή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη.
Κατά την εισαγγελέα η νέα διάταξη «απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος τον νόμο. Ακόμα κι αν είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα, θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης».
Μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
- από efsyn.gr