ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Καυγάς Νέων και Αθηναϊκής για την κυκλοφορία

Η ψυχραιμία δεν ήταν ποτέ γνώρισμα των ελληνικών εφημερίδων, ακόμα και των λεγόμενων ισχυρών. Εκεί μάλιστα τα παλαιότερα χρόνια που οι κυκλοφορίες ήταν μεγάλες η μάχη δεν δινόταν μόνο για την πολιτική επιρροή, αλλά και τη διαφήμιση. Ενίοτε, όπως συνέβη το 1955 και για τα δύο. Η Αθηναϊκή του Γιάννη Παπαγεωργίου από τη μέρα που πρωτοκυκλοφόρησε, το 1952 είχε αναρριχηθεί στην πρώτη θέση..
της κυκλοφορίας μεταξύ των απογευματινών φύλλων. Ήταν ένα κράμα εφημερίδας και περιοδικού, με χρώμα, ύλη που την έβρισκες και στον Θησαυρό του ίδιου εκδότη. Πολιτικά ανήκε στο κέντρο όπως και τα ΝΕΑ που φιλοδοξούσαν να γκρεμίσουν από το θρόνο της την Αθηναϊκή. Εδώ ο στόχος δεν ήταν η πανελλήνια κυκλοφορία, αλλά η πρώτη θέση σε Αθήνα και Πειραιά. Τι σήμαινε αυτό; Ακόμα περισσότερες μικρές αγγελίες που ήταν η τονωτική ένεση που κρατούσε ισχυρό όλο το ΔΟΛ.
Το καλοκαίρι του 1955 φαίνεται πως τα ΝΕΑ πέτυχαν το στόχο τους και κυριάρχησαν σε Αθήνα και Πειραιά. Η Αθηναϊκή από την πλευρά της είχε ως προμετωπίδα…
Κι ενώ το δελτίο έδινε πρώτη την εφημερίδα του ΔΟΛ η ανταγωνιστική Αθηναϊκή που πολιτικά απευθυνόταν στο ίδιο κοινό, τους ψηφοφόρους του Κέντρου, επέμενε να διαφημίζει ότι έχει την πρώτη κυκλοφορία στην πρωτεύουσα και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.
- διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο pasatempo.wordpress