ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η σύναξη στο γνωστό ρετιρέ του Χαλανδρίου

Mε ένα πολύ σκληρό άρθρο στο «συριζέικο» altsantiri ο Νίκος Μωραΐτης ασκεί εντονότατη κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τους προβληματισμούς που διατυπώνονται σε πολλές συνάξεις «συμπαθούντων» τον Συνασπισμο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Προβληματισμοί που έχουν να κάνουν με το πως και γιατί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάθονται και ανέχονται ένα ολοκληρωτικό.. μιντιαρχικό πολίτευμα να εγκαθιδρύεται στη χώρα και να καρπώνεται ή να διαστρεβλώνει κατά το δοκούν το έργο του καθημερινά.
Τέτοιου είδους προβληματισμοί διατυπώθηκαν και το βράδυ του Σαββάτου σε σύναξη στο γνωστό ρετιρέ του 4ου ορόφου στη σομόν πολυκατοικία του Χαλανδρίου. Κάποιος από τους συνδαιτυμόνες- ένας ξεπεσμένος μεγαλοδημοσιογράφος- διατύπωσε την ένσταση «πως θα γίνει ρε παιδιά να επικοινωνήσει την αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν έχει κανένα συστημικό ΜΜΕ να τον στηρίξει;» (ΕΔΩ). Ο Ν. Μωραΐτης δίνει απάντηση επ΄ αυτού στο άρθρο του αναφέροντας:
Ας βγει… με ντουντούκες στους δρόμους. Ας βρει έξυπνους, διαδικτυακούς τρόπους ώστε να περάσει οργανωμένα το μήνυμά του. Και, εντέλει, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα: Ας κάνει δικές του συμμαχίες με εκδότες και καναλάρχες. Κανονικές, ισχυρές, όχι ανέκδοτα με… βοσκοτόπια. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας -ένας μόνο!- επιχειρηματίας ο οποίος να μη βλέπει την οπισθοδρομική λαίλαπα και να μη θέλει να θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της χώρας του.
Εντάξει, δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Ν. Μωραΐτης (ΕΔΩ) και ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν και σοβαρές προσπάθειες στα όρια της λεγόμενης διαπλοκής για συμμαχίες με μιντιάρχες. Αλλά όπως είπε κάποιος (αφελώς;) αυτά δεν είναι στο DΝΑ της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ... Oπότε; Οπότε πάμε για οκταετία Μητσοτάκη και ΝΔ.