ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

«Κόντρα» Κυριακού - Μαρινάκη για τη Nova

Σκληρή μάχη αναμένεται να προκύψει τις επόμενες εβδομάδες μεταξύ του ΑΝΤ1 και της Alter Ego με «έπαθλο» τη Forthnet και, συνεπώς, την πλατφόρμα της Nova. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δυναμικό μπάσιμο για αγορά της εταιρείας, γεγονός που φέρεται να έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην πλευρά του Θοδωρή Κυριακού.
Η είδηση πως η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει καταθέσει πρόταση στη Forthnet για την..
αγορά της Nova είχε κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ημέρες, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της πλατφόρμας να την επιβεβαιώνει.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει «σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, η Fοrthnet επιβεβαιώνει την υποβολή πρότασης από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media S.A., προς τις Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής αναφορικά με τα ανοίγματά τους (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της Εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet. Η πρόταση τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία αυτή. Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις τράπεζες».
Η πρόταση της πλευράς Μαρινάκη φέρεται είναι καλύτερη οικονομικά από εκείνη που έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό ο όμιλος ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού.
Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι στην πλευρά Κυριακού υπάρχει εκνευρισμός, καθώς η προσφορά για την αγορά της Forthnet έχει κατατεθεί εδώ και καιρό και η εταιρεία φέρεται να ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες.
Η συνέχεια προμηνύεται «σκληρή», ενώ, μέσα σε αυτό το κλίμα, έρχονται να προστεθούν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως τίθεται βασικό πρόβλημα ο μεγαλομέτοχος ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας που αποτελεί βασικό χρηματοδότη των υπολοίπων ομάδων μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Σημειώνεται ότι η κίνηση Μαρινάκη για αγορά της Nova έχει μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση αγοράς του πρακτορείου «Άργος», του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου, τη στιγμή που ο ίδιος ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατέχει εφημερίδες όπως τα «Νέα» και το «Βήμα», αλλά πληθώρα άλλων μέσων ενημέρωσης (ιστοσελίδες και προσεχώς κανάλι).
Το ζήτημα παραμένει τι προτίθεται να κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού...

- από το efsyn.gr