ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κοίτα... ποιοι μίλησαν

Οι σημαντικές, για τις πολιτικές εξελίξεις, συζητήσεις δεν γίνονται στα θεσμικά όργανα και η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα» επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα. Ηταν όλοι τους εκεί. Από Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη μέχρι Διαμαντοπούλου, Μανιάτη, Ψαριανό και Αποστολάκη (τη Μιλένα ντε). Θα ξεχωρίσω την παρουσία Μελισσανίδη γιατί συμβολίζει την απαραίτητη εν προκειμένω συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου.
Αν αναρωτιέστε ποιος λείπει, μη σας βασανίσω: ούτε μισός εκπρόσωπος της κυβέρνησης -αλλά ούτε και του ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν είχες διαβάσει το βιβλίο καταλάβαινες ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, παρακολουθώντας τη συζήτηση.. αντιλαμβανόσουν ότι ήταν στοχευμένο.
Σε μια κουβέντα που τον τόνο έδιναν οι μεγαλοσχήμονες του κοινού ο καθένας έλεγε τον πόνο του -όπως π.χ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιμούμενος τον Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για «fake news» («ψευδείς ειδήσεις») ώστε να αναδείξει τη «συμφωνία αλήθειας» την οποία επικαλείται, αλλά και συμπέρασμα υπήρχε και πολιτική στόχευση.
Οι παρεμβάσεις συνέτειναν στο εξής σχήμα: Η κατάρα αυτού του τόπου διαχρονικά είναι η Αριστερά και τώρα, η πολιτική της έκφραση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε συμμαχία ή και συναίνεση προς αυτήν αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως και οι υπεύθυνες δυνάμεις, ήτοι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, οφείλουν να συμμαχήσουν για ν’ απαλλάξουν τον τόπο απ’ αυτό το... καρκίνωμα.

- από κείμενο που υπογράφει ο Bαγγέλης Καραγεώργος στην ΕφΣυν - (διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ)