ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ασφαλιστικά μέτρα: 600.000 ευρώ σε διοικητικούς του Μega

Eπίκειται η πληρωμή μέρους δεδουλευμένων και για διοικητικούς του ΔΟΛ

 Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τελείωσε η υπόθεση της διεκδίκησης -με ένδικα μέσα- των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου 2016 των διοικητικών υπαλλήλων του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA.
Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που επιδίκαζαν στους διοκητικούς τους μισθούς Ιουλίου και Αυγούστου 2016, μπόρεσε να κατάσχει το ποσό των 600.000€  και να το αποδώσει σε 160 εργαζόμενους, σε εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Το αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται αφενός στον άρτιο νομικό χειρισμό της υπόθεσης και.. αφετέρου στην εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν οι εργαζόμενοι την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ και την υπομονή που επέδειξαν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η ΕΠΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας των συναδέλφων μας θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε να επιτευχθούν οι δυο βασικοί μας στόχοι:
Η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Δηλώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ με πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο το συμφέρον των μελών μας, θα είναι δίπλα τους και απέναντι σε κάθε εργοδότη που θίγει τα δικαιώματά τους.
Την υποχρέωσή μας αυτή θα την υπηρετούμε αποφεύγοντας συνειδητά τον ανέξοδο, άνευ ουσίας και πολλές φορές επιζήμιο καταγγελτικό λόγο -που επιλέγουν ως συνδικαλιστική πρακτική ισχνές μειοψηφίες του κλάδου μας- στοχεύοντας πάντα στην θεμελιώδη αρχή της συνδικαλιστικής δράσης, που είναι η προάσπιση και διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας.  
Ενημερώνουμε τέλος ότι επίκειται η πληρωμή μέρους δεδουλευμένων και για συναδέρφους μας διοικητικούς υπαλλήλους του ΔΟΛ οι οποίοι με τις ίδιες νομικές διαδικασίες διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και πέτυχαν την ολοκλήρωση των κατασχέσεων πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία ειδικής διαχείρισης.»