ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ένα συνέδριο της τεχνολογίας του αύριο στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα ομιλιών του Salonica Electronix 2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ομιλιών του κλαδικού συνεδρίου Salonica Electronix 2017, που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες, αλλά και πολλοί επίσημοι ομιλητές από το χώρο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης.
Η πρόσβαση στο συνέδριο είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι η καταχώρηση των στοιχείων σας. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας είτε απευθείας στο συνέδριο, είτε στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε εδώ: https://salonica-electronix.gr/e-ticket/view/form
Το συνέδριο Salonica Electronix 2017 έχει σκοπό να αναδείξει σε μεγάλο βάθος και να καλύψει.. όσο το δυνατόν πληρέστερα τα θέματα που αφορούν τους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης. Για αυτό το λόγο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τρέξουν συνολικά 15 θεματικές ενότητες στις οποίες θα αναπτυχθούν συνολικά 54 θέματα.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: https://salonica-electronix.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD
Νέες τάσεις και τεχνολογίες στο CCTV
Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας είναι ο χώρος του CCTV, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τον στενό κύκλο της απλής επιτήρησης παρέχοντας εικόνα υψηλής ποιότητας και λειτουργίες από άλλους χώρους. Στις σχετικές με το CCTV ημερίδες θα γίνει αναφορά στα νέα 5-υβριδικά καταγραφικά, αλλά και στις τεχνολογίες που έρχονται από άλλους κλάδους, όπως η τεχνολογία μετάδοσης DTV που έρχεται από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης, οι δυνατότητες Video Analytics από το χώρο της πληροφορικής, αλλά και λειτουργίες αυτοματισμού που έρχονται από τον ηλεκτρολογικό χώρο.

Τα συστήματα συναγερμού αλλάζουν εικόνα

Ο χώρος των συστημάτων συναγερμού έχει αλλάξει ριζικά και στο άμεσο μέλλον ακόμη περισσότερο. Καταρχήν γίνεται έξυπνος και συμμετέχει στις διαδικασίες αυτοματισμού μιας οικείας, ενώ πλέον παρέχει και δυνατότητα εικόνας. Μπορεί να είναι ασύρματος, ενσύρματος ή IP ή ακόμη και όλα μαζί, ενώ και τα περιφερειακά του αρχίζουν και αναλαμβάνουν ρόλους, προσφέροντας έξτρα υπηρεσίες και δυνατότητες. Και πώς θα γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονοι συναγερμοί μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πράξη σε όλα αυτά που υπόσχονται; Μα προφανώς από τις πιστοποιήσεις που διαθέτουν!

Προστασία Εθνικών Ζωτικών Υποδομών

Η προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας είναι ένα θέμα που μπορεί να ξεφεύγει από το χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζει η κλαδική αγορά, αλλά από την άλλη αποτελεί ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του χώρου ασφάλειας. Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας είναι μια πολύ σοβαρή υποδομή που διαθέτει η χώρα μας για τέτοια ζητήματα. Ο κος Βασίλειος Γκρίζης, Διευθυντής ΚΕ.ΜΕ.Α., Αντιστράτηγος Ε.Α. και ο κος Κωλέτσης Σπυρίδων, Αστυνόμος Α’, στέλεχος ΚΕ.ΜΕ.Α θα μας αναπτύξουν όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τη προστασία των εθνικών υποδομών της χώρας μας, όχι μόνο σαν επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και σαν απλοί πολίτες.

 Η Πυρασφάλεια γίνεται ένα με τα συστήματα ασφαλείας

Τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολλού τα στενά όρια του παρελθόντος. Πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος ασφαλείας, συνεργάζονται με τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και φέρουν IP τεχνολογία (διευθυνσιοδοτούμενα).

Πώς πρέπει να είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού

Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού είναι το πιο δραστικό κομμάτι ενός συστήματος συναγερμού, αφού είναι αυτά που λαμβάνουν την ειδοποίηση παραβίασης και την διαχειρίζονται κατάλληλα. Σε ένα περιβάλλον όπου τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας συνεχώς εξελίσσονται, είναι επακόλουθο να υπάρχει αυτή η ανάγκη και για τα Κέντρα Λήψης Σημάτων. Στο συνέδριο θα ακούσουμε πώς πρέπει να είναι σήμερα ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων, αλλά και για την Αστική Ευθύνη που υπάρχει στο κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Τεχνο-εμπορικά και κλαδικά θέματα των Συστημάτων Ασφαλείας

Σε ένα επιμορφωτικό επαγγελματικό συνέδριο, όπως το Salonica Electronix, δεν θα ήταν δυνατόν να λείψουν ομιλίες που θα σχετίζονται με την εμπορική πολιτική των συστημάτων ασφαλείας. Μπορεί οι τεχνολογίες των συστημάτων ασφαλείας να είναι υψηλές, αλλά χρειάζεται και ο κατάλληλος τρόπος για την προώθησή τους. Ταυτόχρονα ο χώρος της ασφάλειας αντιμετωπίζει και άλλα εσωτερικά κλαδικά προβλήματα, τα οποία θα αναπτυχθούν μαζί με τις προτεινόμενες λύσεις τους.

3 Χρόνια Ψηφιακή Τηλεόραση: Προβλήματα & Προκλήσεις

Αποτελεί το επίσημο πάνελ του χώρου των συστημάτων τηλεόρασης, αφού θα συμμετάσχουν οι κοι Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργος Πλειός, Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΣΡ, Νίκος Μιχαλίτσης, Γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ και Ματίνα Παπαχριστούδη, Δημοσιογράφος, Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στην ενότητα αυτή θα αναπτυχθούν ρυθμιστικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον άναρχο τρόπο που αναπτύχθηκε η ψηφιακή τηλεόραση στη χώρα μας.

Τα μέσα μετάδοσης αλλάζουν περιεχόμενο

Σε αντίθεση με το παρελθόν που το μέσο μετάδοσης, καθόριζε κατά κάποιο τρόπο και το είδος της πληροφορίας, σήμερα μπορούμε να μεταφέρουμε οποιοδήποτε είδος πληροφορίες από οποιοδήποτε μέσο μετάδοσης. Έτσι λοιπόν ο κος Ανδρέας Γεωργιάδης, Content Marketing & VAS Senior Manager της NOVA, μας ενημερώνει πώς μια παραδοσιακή δορυφορική πλατφόρμα, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου (IPTV), ενώ ο κος Αναστάσιος Νικογιάννης της Eurobroadband θα μας ενημερώσει πώς παρέχεται high speed internet μέσω δορυφορικής μετάδοσης.

H τηλεόραση στα ξενοδοχεία

Ένα από τα πλέον καυτά ζητήματα του κλάδου των τηλεοπτικών συστημάτων είναι οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου θα παρουσιάσουν τις λύσεις hardware που έχουν και επιτρέπουν την επεξεργασία και διανομή τηλεοπτικών σημάτων σε καλωδιακά δίκτυα τηλεόρασης, είτε αυτά στηρίζονται σε ομοαξονικό καλώδιο, είτε σε καλώδιο UTP. Τι ζητάει όμως η ξενοδοχειακή αγορά; Αρκεί μόνο το hardware ή μήπως χρειάζονται και άλλες υπηρεσίες όπως IPTV, PayTV, Wi-Fi, κτλ?

Πόσο έτοιμη είναι η αγορά για DVB-T2;

Το DVB-T2 είναι προ το πυλών στην ελληνική αγορά. Αφενός γιατί ήδη συζητείται η πρόβλεψή του στο νέο ψηφιακό χάρτη, αφετέρου γιατί η χρήση του, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον ακριβή αριθμό καναλιών που χωράει το φάσμα, και άρα στον αριθμό των αδειών που θα δοθούν. Είναι όμως η αγορά έτοιμη για DVB-T2; Τι εξοπλισμός διατίθεται σήμερα στην αγορά που να υποστηρίζει DVB-T2 και τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον;

Ζωντανή μετάδοση Live Streaming
Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming, από τις ιστοσελίδες www.digitaltvinfo.gr, www.securityreport.gr και www.satleo.gr. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά από την οθόνη σας, αλλά και να συμμετέχετε σε αυτό μέσω live chat στους παρακάτω συνδέσμους:
Ημέρα 1η – Σάββατο 11 Μαρτίου
https://youtu.be/kjQhxYAYz6M
Ημέρα 2η – Κυριακή 12 Μαρτίου
https://youtu.be/1BD-P-FCA_0