ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

356(!) συναντήσεις Χριστοφοράκου- Μητσοτάκηδων

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν αποσιωπήσει τα τελευταία επτά χρόνια την περίπτωσή της. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου αγνοεί το όνομά της και όσα σημαντικά έχει ήδη καταθέσει δημοσίως για την υπόθεση Siemens. Η είδηση του ξυλοδαρμού της τον Μάρτιο του 2015 πέρασε «στα ψιλά» στον Τύπο. Σε λίγες εβδομάδες η οικονομολόγος και εξ απορρήτων γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου (φωτογραφία), θα κληθεί να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης δίκης.
Εχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τις καταθέσεις της Τσακάλου στην εξεταστική επιτροπή.. της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση Siemens στο σύνολό της. Και τις δύο φορές που προσήλθε στην επιτροπή εξέθεσε, μεταξύ άλλων, τις ευθύνες του Γερμανού διαδόχου στο τιμόνι της εταιρείας, Ρούντολφ Φίσερ, ενώ τον κατηγόρησε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του ότι έχει απειλήσει τη ζωή της. Επιπλέον ζητούσε συνεχώς από τους βουλευτές να ενισχυθεί η αστυνομική προστασία της, ενώ δήλωσε πως «έχει απέναντί της όλο το πολιτικό σύστημα».
Αναλυτικό ρεπορτάζ από τον Κώστα Ζαφειρόπουλο, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, 1η Μαρτίου 2017.