ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σαν να μη συμβαίνει τίποτε..

Αρχίζω και υποψιάζομαι πως ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη θέσει κάποιο μυστικό σχέδιο σε εφαρμογή. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι και αν όντως υπάρχει, αλλά έτσι που πάμε δεν αποκλείεται να δούμε τη... γάτα (Ιμαλαΐων φυσικά) να ξεφεύγει από τον στενό κλοιό στον οποίο βρίσκεται. Βάλτε σε σειρά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μπείτε κι εσείς σε θεωρίες... συνωμοσίας.
Οι εφημερίδες του συγκροτήματος «Το Βήμα» και «Τα Νέα» έκλεισαν για δυο-τρεις μέρες μόνο. Ανοιξαν αμέσως μετά, με δικαστική απόφαση και αφού οι τράπεζες συμφώνησαν (!) να απελευθερώσουν έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ώστε να πληρωθεί ο κόσμος.. (επιτέλους), αλλά και να βγουν τα απαραίτητα τρέχοντα έξοδα για τη συνέχιση των εκδόσεων.
Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν πολύ γρήγορα ένα μικρό ποσό από τα δεδουλευμένα τους, λίγες μόλις ημέρες μετά την επαναλειτουργία των ΜΜΕ του ομίλου. Δεν πληρώνονται όλοι, όμως, αλλά όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Διαίρει και βασίλευε.
Το ακόμα πιο περίεργο είναι που τη διαχείριση του συγκεκριμένου λογαριασμού κρατάει η διοίκηση του ΔΟΛ! Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει πως τα χρήματα κατευθύνονται αποκλειστικά στους εργαζομένους και στα απαραίτητα έξοδα της έκδοσης και δεν πηγαίνουν σε αλλότριους σκοπούς;

 Διοίκηση και διαχείριση από τον Ψυχάρη
 
Τη διαχείριση κάνει, επαναλαμβάνουμε, η διοίκηση του ΔΟΛ, δηλαδή ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης. Αυτός που παραμένει ακλόνητος στη θέση του, συνεχίζοντας να αρθρογραφεί σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Και παρουσιάζει και δισέλιδα ρεπορτάζ για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, την ώρα που ο ίδιος του ο υιός, ο Πάνος Ψυχάρης, παραδέχτηκε δημοσίως πως ο ΔΟΛ έπαιρνε δάνεια με αέρα.
Από την άλλη οι τράπεζες, τόσους μήνες τώρα, δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο και για τους εργαζομένους του Mega. Γιατί, άραγε; Εκεί δεν συμφώνησαν ποτέ να ανοίξει κάποιος λογαριασμός ώστε να πληρωθεί ο κόσμος που δουλεύει για μήνες απλήρωτος κρατώντας ανοιχτό το κανάλι με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρήματα από τις διαφημίσεις. Πολύ περισσότερο όταν στους λογαριασμούς του καναλιού λιμνάζουν μπλοκαρισμένα κάποια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα στα «Νέα» και το «Βήμα» οι δημοσιογράφοι-μπροστάρηδες του συγκροτήματος συνεχίζουν τη... μαχητική τους αρθρογραφία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της Δεξιάς, παίρνοντας στον λαιμό τους εκατοντάδες εργαζομένους του ΔΟΛ.
Να ξέρατε μόνο τι έλεγαν μεταξύ τους οι τεχνικοί του Mega ακούγοντας τον Πρετεντέρη και τον Καψή να κάνουν προπαγάνδα μέσα από το κανάλι τα περασμένα χρόνια...

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)