ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Αύριο το πρωί η συζήτηση για τον ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο

Η ΕΠΗΕΑ παρεμβαίνει εκ νέου στη διαδικασία

Συζητείται αύριο Παρασκευή 03-03-2017, ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (στην Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 202, ώρα 09.00) η από 01-02-2017 αίτησή των τραπεζών περί  υπαγωγής, κατ' άρθρο 68 του Ν. 4307/2014, σε καθεστώς έκτακτης ειδικής διαχείρισης της οφειλέτιδας α.ε. με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.».
Στην διαδικασία αυτή έχει ήδη παρέμβει η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημεριδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ΔΟΛ και πέτυχαν την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1326/10-2-2017 απόφασης του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με βάση.. την οποία αποδεσμεύτηκε λογαριασμός της ALPHA BANK στον οποίο, κάθε ποσό που κατατίθεται από την “ΑΡΓΟΣ Α.Ε”  είτε από οποιονδήποτε τρίτο, διατίθεται για την καταβολή της τρέχουσας μισθοδοσίας και τις ανελαστικές ανάγκες για την λειτουργία της επιχείρησης. Ήδη χάρη σε αυτή την απόφαση εξοφλήθηκε η μισθοδοσία Φεβρουαρίου 2017.
Στο αυριανό δικαστήριο η ΕΠΗΕΑ και οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, που με την παρέμβασή τους στις αρχές Φεβρουαρίου πέτυχαν την έκδοση της ως άνω απόφασης, θα παρέμβουν εκ νέου με σκοπό την διατήρησή της απόφασης αυτής μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έκτακτης ειδικής διαχείρισης.
Το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και η νομική υπηρεσία της ‘Ένωσης, προκειμένου να προασπιστούν και διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας, θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους μας σε όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας.
Η ΕΠΗΕΑ καλέι όλα τα μέλη τηςνα είναι παρόντα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για να στηρίξουν με την παρουσία τουςτον αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ.