ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσιογραφία της Φρίκης

Ξεσάλωσαν κάποια κανάλια με το βίντεο του φρικιαστικού δυστυχήματος στη Θήβα που αφαίρεσε –τόσο θεαματικά για την τηλεόραση– τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων. Το έδειχναν ξανά και ξανά, πάλι και πάλι, σε ένα κοινό συνηθισμένο στο τηλεοπτικό αίμα. Παλιότερα αυτήν την αδηφαγία την ικανοποιούσε η έντυπη δημοσιογραφία. Όσο πιο φρικιαστικές ήταν οι φωτογραφίες –με αποκορύφωμα πρωτοσέλιδο τεμαχισμένο πτώμα– τόσο ανέβαιναν οι πωλήσεις.
Το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας το Epsilon TV ξεπέρασε κάθε όριο. Με καλεσμένους στο στούντιο διάφορους ειδικούς, ανάμεσά τους και τον Ιαβέρη, είχε γύρω από τη οθόνη «παράθυρα» και στη μέση τη σκηνή της φοβερής σύγκρουσης σε λούπα. Δηλαδή τελείωνε και ξανάρχιζε η ίδια φρικιαστική εικόνα. Για ώρα, πολλή ώρα, μπορεί και για 10 λεπτά, ίσως περισσότερο –και οπωσδήποτε όσο διήρκεσε η συνέντευξη του Ιαβέρη.
Αλλά αυτό δεν έφτανε. Όταν τελείωσε η μία φρίκη, ανέσυραν από το αρχείο των προηγούμενων ημερών μια άλλη: τον θάνατο μιας εγκύου που κάηκε στην καμπίνα φορτηγού. Το είπε η παρουσιάστρια – Χριστίνα Λαμπίρη το όνομά της! – το είπε και ο φωνή οφ που ακουγόταν να μονολογεί στο βίντεο και να περιγράφει σε πραγματικό χρόνο, την ίδια στιγμή, τη σκηνή τη φρίκης. Ό,τι έπρεπε για τη Δημοσιογραφία της Φρίκης.

- από το harddog-sport