ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Τι συμβαίνει στη ΝΔ;

Υπό την επιτροπεία της “τρόικας” Σαμαρά, Γεωργιάδη και... Βενιζέλου ο Κυριάκος

Κουίζ: Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους: (Α) oι δημόσιες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, (Β) oι εμβόλιμες πατερναλιστικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και (Γ) οι μεταμεσονύκτιες εμφανίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε περιθωριακά κανάλια;
Η απάντηση: και οι τρεις  διαμορφώνουν το περιβάλλον στο οποίο κινείται τους τελευταίους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι Σαμαράς- Βενιζέλος- Γεωργιάδης δρουν σαν άτυπη τρόικα ιδεολογικής και πολιτικής κηδεμονίας του. Με τις παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ θέτουν το επικοινωνιακό  περίγραμμα στο οποίο κινείται πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ με την πολιτική επιλογή “Όχι σε όλα”..
Ουσιαστικά αυτοί οι τρεις επιβάλλουν και την κομματική γραμμή που επισημοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ -αποδεχόμενος έτσι την άτυπη επιτροπεία τους. Στην πολιτική του είναι ορατές αποχρώσεις από τις θεωρίες που προεκτείνουν το σενάριο του “αφανούς εταίρου” στο οποίο στηρίχθηκε η επικράτηση του στις εσωκομματικές εκλογές.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει, σχεδόν επισήμως, ένα παραληρηματικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στο “Βήμα” με υπαινιγμούς για υποτιθέμενη συμπαιγνία Τσίπρα - Παυλόπουλου - Καραμανλή με στόχο την κατάργηση… της αστικής Δημοκρατίας και την επιστροφή στη δραχμή!
Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίσθηκε να συνιστά την επείγουσα ανάγνωση αυτού του κειμένου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο  Ευ. Βενιζέλος έδωσε… ακαδημαϊκή υπόσταση στα σενάρια της πορείας προς αυταρχικό καθεστώς .
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – παρά την ψυχρολουσία που υπέστη κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία- εμφανίσθηκε περισσότερο σκληρός από ποτέ σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και τις εκλογές: “δεν ψηφίζω τίποτε, να φύγουν αμέσως”.
Η μετατροπή της ΝΔ σε …τρελό φορτηγό -με τα φρένα σπασμένα και θυελλώδη οδηγό τον Άδωνι-  προκαλεί εσωτερικά ρήγματα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

- από κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro (ολόκληρο ΕΔΩ)