ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντίκη Μακαρίου

Πέθανε χθες σε ηλικία 58 ετών η δημοσιογράφος Ευρυδίκη (Ντίκη) Μακαρίου έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια. 
Η Ντίκη Μακαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της γράφτηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου. Το 1979 εισήχθη και το 1985 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας. Το 1979 έγινε δεκτή και στην Ανώτερη Σχολή Ξεναγών απ’ όπου πήρε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Το 1984 προσελήφθη στην ΕΡΤ, μετά από διαγωνισμό, και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία. Εργάστηκε στις εκπομπές «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ», «ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ», «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», «ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» και «ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ». Το 1989 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διεθνή δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο CITY UNIVERSITY του Λονδίνου. Από το 1990 εργάστηκε στο τμήμα εξωτερικών ειδήσεων και αργότερα ως προϊσταμένη των διεθνών ειδήσεων της ΝΕΤ. Συνεργάστηκε, επίσης, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας με το κοινωφελές «Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας». Τέλος, υπήρξε επιστημονική συνεργάτις, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων, ενώ είχε δημοσιεύσει το βιβλίο: «Όταν η ματιά συνάντησε τον καπνό».
 Η Ντίκη Μακαρίου υπήρξε ευσυνείδητη και με εξαιρετικές ικανότητες δημοσιογράφος. Πολύγλωσση, ευπρεπής και διακριτική, εργάστηκε με ήθος και συναδελφικότητα. Αγαπητή από όλους, «έφυγε» άδικα και πρόωρα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τον μονάκριβο γιο της και αποχαιρετά την Ντίκη Μακαρίου, η οποία αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της, καθώς υπηρέτησε την δημοσιογραφία με συνέπεια, ευγένεια και ευθύνη.
Η κηδεία της Ντίκης Μακαρίου θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».