ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Πρώην πρωθυπουργός στο Novartis-gate

Νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο Novartis δίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα βίντεο και προστατευόμενοι μάρτυρες οι οποίοι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ για την υπόθεση, βάζουν στο κάδρο του σκανδάλου εκτός από γιατρούς, καθηγητές Πανεπιστημίου και υπουργούς και έναν πρώην πρωθυπουργό, οι οποίοι φαίνεται να εξυπηρετούσαν τη σκανδαλώδη λειτουργία της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας.
Παράλληλα, το Documento φέρνει στο φως τον τρόπο δράσης της Novartis στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται να λειτουργούσε με καύσιμη ύλη «μαύρο» χρήμα και «κρυφές» εταιρείες. Φαίνεται.. συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ότι η Novartis συνομιλούσε ακόμη και παράγοντες του Δημοσίου αλλά και την αρμόδια Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, καθορίζοντας τις τιμές των φαρμάκων και επιβάλλοντας συγκεκριμένα φάρμακα στους ασφαλισμένους σε πολλαπλάσιες τιμές.
Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία διοργάνωνε παράλληλα συνέδρια στο εξωτερικό. Αν και η πρακτική αυτή δεν είναι σπάνια, αποκαλύπτεται στο ρεπορτάζ ότι η Novartis έδινε τα χρήματα για τη διοργάνωση των συνεδρίων αυτών σε υπεράκτιες εταιρίες συμφερόντων Γείτονα. Πρόκειται, όπως αναφέρει το Documento, για τον κ. Γείτονα των γνωστών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.