ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Και στο βάθος ο Μιχάλης Σάλλας

O Διονύσης Παναγιωτάκης
Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

Ο πόλεμος για τον έλεγχο των τραπεζών και των media, ήδη, μαίνεται και στην νέα χρονιά θα κορυφωθεί. Τα κενά που δημιουργούνται από την κατάρρευση των άλλοτε κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης θα καλυφθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Παράλληλα, θα κριθεί η μάχη για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και εν πολλοίς του επιχειρηματικού χάρτη στην Ελλάδα. Από αυτό τον πόλεμο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία των πολιτικών εξελίξεων.
Ο παλιός και έμπειρος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας, με πολιτικό ένστικτο και πολιτική συγκρότηση ταυτόχρονα, αποφάσισε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος να κινηθεί αξιοποιώντας τον (όχι και τόσο νέο, βέβαια) Διονύση Παναγιωτάκη. Ο επικεφαλής του Action 24 με τις κινήσεις του τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να προσφέρεται ως μια..
"χρυσή εφεδρεία" στον χώρο των media. Τον βάζει μπροστά, λοιπόν, ο "μέγας στρατηγός" την ώρα που καταστρώνει τον σχεδιασμό του για την μεγάλη επιστροφή στο τραπεζικό σύστημα μέσω της Τράπεζας Κρήτης.
Η συνεργασία τους -σε διάφορα επίπεδα- δεν είναι καινούργια. Στις Οινούσσες το καλοκαίρι του 2014 "υπεγράφη" από τους δύο άνδρες. Αλλά δεν ήταν ποτέ ένα... φανερό μυστικό. Όπως δεν είναι καινούργια η στήριξη του Μιχάλη Σάλλα στους Αναστασιάδη-Καραμήτσο. Πάντα ήταν δυνατή η στήριξη του τόσο με σημαντικά διαφημιστικά κονδύλια όσο και με δανειακές χορηγήσεις. Ήταν εύκολο, λοιπόν, και σε οικονομικό επίπεδο να μπει ο Μιχάλης Σάλλας στο "Πρώτο Θέμα".
Αλλά, σε όλες τις μιντιακές κινήσεις θα φαίνεται ο καναλάρχης Διονύσης Παναγιωτάκης. Ο Μιχάλης Σάλλας θα παραμείνει αυστηρά τραπεζίτης.

- fmvoice.gr