ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Δεν μ’ αρέσετε κύριε Χρυσόγονε

«Δεν μ’ αρέσετε κύριε Χρυσόγονε. Δεν μ’ αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους -και δεν εννοώ τον Τσίπρα- που δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Δεν μ’ αρέσει και ο τόπος -ο Σκάι- στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε, επικρίνετε κ.λπ. Δεν μ’ αρέσει, τέλος, η έπαρση που πλημμυρίζει τα λόγια σας και κάνει το δίκιο σας -αν έχετε κάποιο τέτοιο- να χρειάζεται σωσίβιο».
Aυτά γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην τελευταία σελίδα της Αυγής απαντώντας στα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας ΧρυσόγονοςΔυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό - Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο.. του Μαξίμου - Αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από ‘και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».
Ο Καρτερός καλεί ουσιαστικά τον Χρυσόγονο να παραιτηθεί καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Κύριε Χρυσόγονε, αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους του Μαξίμου, λάθος ευρωπαϊκή ενημέρωση, και λάθος ψηφοφόρους -ένα τμήμα τουλάχιστον των οποίων δεν τους μπορείτε- διορθώστε τα όλα με μια απλή κίνηση. Την οποία ξέρετε.»...
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Καρτερού:
Είδα πρωί - πρωί τα “Νέα” να καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση «σέρνει» την αξιολόγηση και «ξορκίζει» τις εκλογές. Ουφ, σκέφτηκα, για να συνεχίζει ο ΔΟΛ τη δημοσιογραφία του λύκου στα πρόβατα, δεν μάσησαν οι δικοί μας από την προβιά του. Αλλά πριν προλάβω να χαρώ, ήρθε ο Χρυσόγονος να με ξαποστείλει σε μεγάλο προβληματισμό. Διότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι δεν τον καλεί να τον ενημερώσει -τον Τσίπρα!- για τα ευρωπαϊκά θέματα. Τσουβαλιάζει περιφρονητικά και ονομαστικά -περί ήθους λάσπη- και κάποια πρόσωπα του Μαξίμου. Προβαίνει και σε λεονταρισμούς του είδους «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».
Μιας και έχω το δικαίωμα να εκλάβω ως προσωπική την πρόκληση -σ’ όποιον αρέσουμε είπε, κι ένας όποιος είμαι κι εγώ- μπορώ να πάρω θέση επί του θέματος που θέτει ο ευρωβουλευτής και γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων. Δεν μ’ αρέσετε, λοιπόν, κύριε Χρυσόγονε. Δεν μ’ αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους -και δεν εννοώ τον Τσίπρα- που δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Δεν μ’ αρέσει και ο τόπος -ο Σκάι- στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε, επικρίνετε κ.λπ. Δεν μ’ αρέσει, τέλος, η έπαρση που πλημμυρίζει τα λόγια σας και κάνει το δίκιο σας -αν έχετε κάποιο τέτοιο- να χρειάζεται σωσίβιο.
Καθώς, όμως, ανήκω σ’ εκείνους για τους οποίους επαίρεστε ότι δεν θα μπορέσετε, να σας θυμίσω ότι σας εκλέξαμε για να μπορείτε. Για όλους μας. Όχι μόνο για εκείνους που αρέσετε, αλλά και για εκείνους που όταν σας ακούνε να μιλάτε στον Σκάι, όπως μιλήσατε χτες, τους έρχεται να κόψουν το χέρι τους. Δυστυχώς, όμως, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στις ευρωεκλογές. Εσείς, αντίθετα, αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους του Μαξίμου, λάθος ευρωπαϊκή ενημέρωση, και λάθος ψηφοφόρους -ένα τμήμα τουλάχιστον των οποίων δεν τους μπορείτε- διορθώστε τα όλα με μια απλή κίνηση. Την οποία ξέρετε.
Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσατε κάποτε. Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, αν ο Τσίπρας έχει, όπως λέτε, πρόβλημα ενημέρωσης για τα θέματα της Ευρώπης, εμείς είχαμε πρόβλημα ενημέρωσης για τα θέματα Χρυσόγονου...