ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Το περίπτερο θα φέρει έσοδα!

Τονώνει τη ρευστότητα με το καθημερινό φύλλο  Χατζηνικολάου - Οικονομικό ένθετο η «Αγορά» στη Σαββατιάτικη «Real News»

Με καχυποψία, ολίγην ειρωνεία, αλλά και με μπόλικες απορίες υποδέχθηκε η δημοσιογραφική πιάτσα την απόφαση του Νίκου Χατζηνικολάου να προχωρήσει στην έκδοση καθημερινού φύλλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος – εχθές, στα στελέχη του Real Group.
Ωστόσο, «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος» λέει η παροιμία… αλλά και οι εργαζόμενοι, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος, που θα κληθούν να προσφέρουν την εργασία τους.
Το βασικό επιχείρημα των περισσοτέρων είναι τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου και οι.. καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, εννοώντας ότι κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει επιπλέον την κατάσταση της εταιρίας και μάλιστα σε ένα οικονομικό περιβάλλον άκρως τραγικό.
Με λίγα λόγια οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα είναι για άλλη μια φορά τα θύματα… αφού στην ουσία οι εκδότες έχουν επιβάλλει τη «δωρεάν» εργασία… «χρηματοδοτώντας» στην ουσία τις επιχειρήσεις τους και ισοφαρίζοντας κατά κάποιον τρόπο τουλάχιστον, την απουσία τραπεζικού δανεισμού!
Αυτό είναι η μία πλευρά.
Η άλλη πλευρά του επιχειρηματία, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι η απόφαση για την έκδοση της ημερήσιας «Real News» επιβλήθηκε από την ανάγκη να τονωθεί η ρευστότητα της επιχείρησης, αφού το περίπτερο θα φέρει έσοδα. Επιπλέον θα προστεθεί ένα ακόμη διαφημιστικό όχημα στο group, δηλαδή ένα καθημερινό φύλλο που επίσης θα φέρει έσοδα από διαφημίσεις.
Τέλος η ενοποίηση των τμημάτων θα μειώσει το κόστος, αφού όλοι πλέον θα δουλεύουν για όλα… Ενώ θα εξασφαλιστεί περαιτέρω μείωση του κόστους από τη στιγμή που επιβεβαιωθεί ότι η «Αγορά» θα σταματήσει να κυκλοφορεί αυτόνομα και θα ενσωματωθεί ως οικονομικό ένθετο πια – προφανώς με λιγότερες σελίδες, στη Σαββατιάτικη έκδοση της «Real News».
- από το enimerosi24