ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ερχεται το πρώτο ένθετο περιοδικό ηλεκτρονικής πύλης

Από το ThePressProject

Το ThePressProject γίνεται η πρώτη ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης που θα προσφέρει στους αναγνώστες του ένα μηνιαίο ένθετο περιοδικό ανάλυσης και ερευνητικού ρεπορτάζ: το «Ζην», την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Η ύλη του περιοδικού θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους, αλλά τα μέλη της πλατφόρμας υποστήριξης των «1101» θα έχουν πρόσβαση σε ειδική tablet έκδοση ενώ τα μέλη που έχουν συνδρομή μεγαλύτερη των 15€/μήνα θα μπορούν να επιλέξουν είτε να λαμβάνουν το περιοδικό σε έντυπη μορφή είτε να πάρουν δώρο ένα Tablet 10".
Το «Ζην» είναι ένα περιοδικό με ρεπορτάζ και αναλύσεις που αντιστέκονται στους.. σύγχρονους ρυθμούς ανάγνωσης. Με κείμενα που δεν αυτοπεριορίζονται στις 700 ή 1000 λέξεις, αλλά απαιτούν από τον αναγνώστη ποιοτικό χρόνο και διάθεση για κάτι πιο περίπλοκο από ένα κειμενάκι γραμμένο για διάβασμα από κινητό τηλέφωνο.
Με στόχο την οικονομική του αυτονομία, το περιοδικό Ζην θα προσφέρεται μεν δωρεάν σε όλους -όπως κάθε τι που γίνεται στο ThePressProject- αλλά θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει το υπάρχον μοντέλο και να χρηματοδοτηθεί αυτόνομα από τα μέλη των «1101», την πλατφόρμα υποστήριξης του TPP. Θα είναι δηλαδή ένας ζωντανός εκδοτικός οργανισμός που ανάλογα με τη συμμετοχή του κόσμου μπορεί να μεγαλώσει, να επεκταθεί και να φτάσει αυτόνομο και στα περίπτερα.
Στο πρώτο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου γράφουν (με αλφαβητική σειρά): Σπύρος Γιανναράς, Κώστας Εφήμερος, Θάνος Καμήλαλης, Δανάη Καρυδάκη, Μηνάς Κωνσταντίνου, Γιάννης Μακριδάκης, Χρόνης Πολυχρονίου, Κωνσταντίνος Πουλής, Διονύσης Σκλήρης, Φώτης Τερζάκης, Glen Greenwald, Jeffrey Sachs και Joseph Stiglitz.
 

+ Δώρο ντοκιμαντέρ σε υψηλή ανάλυση
Για την ολοκλήρωση της εμπειρίας μιας «κυριακάτικης ηλεκτρονικής έκδοσης», αυτή την Κυριακή το ThePressProject θα προσφέρει δωρεάν στα μέλη του το ντοκιμαντέρ REBEL CITIZEN, που παρουσιάζει το όραμα του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ (για τα πολιτικά του ντοκιμαντέρ) Haskeli Wexler για τον πολίτη του μέλλοντος, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Soul Definition (SD). Το ντοκιμαντέρ της Pamela Yates θα είναι διαθέσιμο σε υψηλή ανάλυση και με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους. Τα μέλη που θέλουν να απολαμβάνουν κάθε εβδομάδα τις εξαιρετικές ταινίες και τα ντοκιμαντέρ του Soul Definition θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας με σημαντική έκπτωση.