ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Το δίλημμα Μαρινάκη για τη δημιουργία νέου καναλιού

…και η είσοδος Μελισσανίδη (μέσω του ΟΠΑΠ) στον ALPHA 

Όσο περνάει ο καιρός ατονεί το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για την τηλεόραση καθώς ήδη έχει «παγώσει» τα πάντα γύρω από το project και κυρίως έχοντας αποδεσμεύσει όλους τους ανθρώπους που θα απασχολούσε στο νέο κανάλι.
Το γεγονός ότι έχει προκαταβάλει κάποια χρήματα για μηχανήματα ή για εργασίες στο στούντιο της Παιανίας που θα φιλοξενούσε το νέο κανάλι, είναι ένας από τους λόγους που τον φρενάρουν στο να εγκαταλείψει… Ωστόσο, δεν παύει το ρίσκο να είναι μεγαλύτερο αν προχωρήσει, ακριβώς διότι θα πρέπει να ανταγωνιστεί με άνισους όρους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ιστορία και ισχυρούς δεσμούς με το τηλεοπτικό κοινό.
Κατά συνέπεια αν δεν κάνει πίσω, θα υποχρεωθεί να επενδύσει τεράστια κεφάλαια για να.. καλύψει τα κενά, προκειμένου να μειώσει την απόσταση με τον ανταγωνισμό χωρίς και πάλι να μπορεί κανείς να προδικάσει το θετικό αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί, εννοώντας την πρόσβαση πλέον του Δ. Μελισσανίδη (μέσω του ΟΠΑΠ - δείτε ΕΔΩ) στον ALPHA, ενδεχομένως να λειτουργήσουν καταλυτικά, ώστε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έχει πίσω του και τη δύναμη του Ολυμπιακού, να προχωρήσει στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.
Ομολογουμένως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού ως γνωστόν οι έλληνες επιχειρηματίες τα media και ειδικότερα την τηλεόραση, δεν τα αντιμετώπισαν ποτέ με αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια… Αντίθετα ήταν για αυτούς ένα μέσο να «παίζουν» πολιτικά παιχνίδια, να πιέζουν και να ελέγχουν!
- πηγή: enimerosi24