ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Συναντήσεις Μπόμπολα με Μάρη - Θωμόπουλο

Μπόμπολας, Θωμόπουλος, Μάρης
Σχεδιάζεται συγχώνευση του ΔΟΛ με Πήγασο υπό όρους

Ο κύβος ερρίφθη. Οι τράπεζες συμφώνησαν σήμερα 4 Ιανουαρίου του 2017 να καταγγείλουν τα δάνεια του ΔΟΛ και το σχετικό εξώδικο αναμένεται αύριο (5/1) ή το αργότερο τη Δευτέρα (9/1) στην εταιρία.
Ωστόσο αυτό δεν προσδιορίζει την επόμενη ημέρα καθώς οι τράπεζες φαίνεται να επιλέγουν την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση ώστε ο όμιλος Μπόμπολα να προχωρήσει σε συγχώνευση με το ΔΟΛ. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει ο όμιλος Μπόμπολα να εισφέρει κεφάλαια στην εταιρία που θα προκύψει.
Αν αυτό καταστεί εφικτό τότε και οι τράπεζες από την πλευρά τους θα μπορούν να προχωρήσουν σε κούρεμα των δανείων του ΔΟΛ αλλά και εξασφάλιση χρηματοδότησης στη νέα εταιρία ώστε να λειτουργεί ομαλά και με προοπτική βιωσιμότητας.
Από την πλευρά του ο όμιλος Μπόμπολα φαίνεται να αναζητεί κεφάλαια από τρίτους..
προκειμένου να προχωρήσει σε συγχώνευση με το ΔΟΛ.  Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πήγασου συνάντηση του Φώτη Μπόμπολα με τον Δημήτρη Μάρη παρουσία του τραπεζικού Άνθιμου Θωμόπουλου.
Ο τελευταίος φέρεται να έχει αναλάβει τη συγκέντρωση κεφαλαίων ώστε να υποβοηθήσει τη διαδικασία συγχώνευσης με τον ΔΟΛ ενώ είναι προφανές ότι στο σχήμα θα συμμετάσχει και ο Δημήτρης Μάρης που είναι εταίρος του Φώτη Μπόμπολα στις δραστηριότητες στο Στοίχημα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα περιθώρια στο ΔΟΛ στενεύουν καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (10/3).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποφασιστεί επίσχεση εργασίας γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν οι εφημερίδες Βήμα και Νέα.
Την ίδια στιγμή πάντως στους εργαζόμενους διατυπώνονται προτάσεις να μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με την υπόσχεση ότι οι τράπεζες θα πράξουν το καθήκον τους.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι παραμένουν επιφυλακτικοί και δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν σε κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο να μετοχοποιηθούν οι απαιτήσεις που έχουν από την εταιρία.

Νίκος Καρούτζος (bankingnews)