ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Στάθης Ευσταθιάδης: μέχρι το τέλος στο γραφείο του

Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος σε ηλικία 91 ετών

«Οι πονοκέφαλοι και οι προτεραιότητες του Τραμπ». Aυτός ήταν ο τίτλος του τελευταίου άρθρου του Στάθη Ευσταθιάδη που δημοσιεύτηκε στο Βήμα των Θεοφανείων το Σάββατο 7 Ιανουαρίου!
Ο δημοσιογράφος του Βήματος, που πέθανε το πρωί του Σαββάτου, μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τα συμβαίνοντα στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πολυτεχνείου, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Λωζάννης και στο Τμήμα Διπλωματίας και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου..
της Νέας Υόρκης.
Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και του International Press Institute, που εδρεύει στη Βιέννη, και διαπιστευμένος ανταποκριτής του Βήματος από την δεκαετία του '60 στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ.
Τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ακαδημίας Αθηνών για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία. Ηταν επίσης μέλος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ.