ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ποιοι ψηφίζουν Κασσελάκη: Η ακτινογραφία μέσα από τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις της ΝΔ


Ποια είναι τα ευρήματα των «μυστικών» γαλάζιων σταθμίσεων για τον Στέφανο Κασσελάκη και από πού δείχνει να παίρνει ψήφους μπροστά στην μάχη της ευρωκάλπης; Η απάντηση έχει ενδιαφέρον καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρει πως το Μέγαρο Μαξίμου, στις κυλιόμενες μετρήσεις που διαβάζει, βρίσκει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει «αγκαζέ» το 16% με 17% και με ανοδική τάση. 
Οι «γαλάζιοι» επιτελικοί μάλιστα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θεωρούν πως έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση της δεύτερης θέσης υπέρ της Κουμουνδούρου. Και αυτό μιας και βρίσκουν το ΠΑΣΟΚ πιο πίσω, με την Χαριλάου Τρικούπη να κινείται στην ζώνη του 12% με 13%.

Μελετώντας τα χαρακτηριστικά από τις κυλιόμενες μετρήσεις το «στρατόπεδο» του Μαξίμου, όπως λένε οι πληροφορίες, διαβάζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την δυναμική του ως προς τους ψηφοφόρους που τον έχουν επιλέξει, χάνοντας, ωστόσο, ένα κομμάτι τους που δηλώνουν τώρα ότι δεν ψηφίζουν τίποτα και ένα μικρότερο που δείχνει να οδηγείται και να επιλέγει μικρότερα κόμματα της Αριστεράς.

Το ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, είναι οι νέες δεξαμενές που φαίνεται να αντλεί κόσμο στο δρόμο για τις ευρωεκλογές ο Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί δείχνει να προσθέτει στην Κουμουνδούρου, κερδίζοντας εκλογικό κοινό, από νέους, από γυναίκες, από αυτούς που δεν ψήφισαν στις περασμένες εθνικές κάλπες αλλά και από «μη πολιτικοποιημένους» που δείχνουν να προτιμούν την εικόνα και την επίδραση, μέσω των social media, του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκακιέρα. Ο κόσμος από αυτές τις δεξαμενές ψηφοφόρων δηλώνει μάλιστα πως την Κυριακή της ευρωκάλπης θα πάει να ψηφίσει. Το ερώτημα που μπαίνει εδώ, ωστόσο είναι αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη με το εκλογικό αυτό κοινό να προσέρχεται τελικά στις κάλπες.
- απόσπασμα από κείμενο στο ieidiseis (ολόκληρο ΕΔΩ)