ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Συμβολική υποψηφιότητα


«Με χαρά αποδέχτηκα τη συμβολική πρόταση της Νέας Αριστεράς να ενταχθώ στο ευρωψηφοδέλτιό της, πάντοτε με τη σκέψη μου και την αγάπη μου στην Αριστερά εκείνη που τιμά και σέβεται τον ρόλο της, που επιμένει στις βασικές αρχές της, πάντα με το βλέμμα στο σήμερα και στις ανάγκες του, όχημα στην πορεία για έναν καλύτερο κόσμο, στο πλευρό των ανήμπορων, χωρίς να λαϊκίζει, στο πλευρό της αλήθειας που επιμένει, από τη μεριά της δικαιοσύνης που δεν εθελοτυφλεί».
Αυτή είναι η δήλωση που έκανε στην «Εφ.Συν.» η Μάρω Δούκα μετά τη γνωστοποίηση της συμμετοχής της στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση. «Με μεγάλη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς τη σπουδαία μας πεζογράφο Μάρω Δούκα», έγραψε ο κ. Χαρίτσης, συνοδεύοντας την ανάρτηση με ένα βίντεο.
Ταυτόχρονα το κόμμα ανακοίνωσε και τις υπόλοιπες υποψηφιότητές του ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Οι εν λόγω 14 υποψηφιότητες εγκρίθηκαν από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο της Νέας Αριστεράς και είναι:
  1. Αλή Αλή πληροφορικός, 
  2. Γιαννοπούλου Εφη μεταφράστρια, επιμελήτρια εκδόσεων, 
  3. Δούκα Μάρω συγγραφέας, 
  4. Θεοδωρίδου Δανάη καλλιτέχνις και ερευνήτρια σύγχρονων παραστατικών τεχνών, 
  5. Καραμέρης Δημήτρης εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, 
  6. Καραμεσίνη Μαρία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, πρώην διοικήτρια ΟΑΕΔ, 
  7. Καρπόζηλος Κωστής ιστορικός, 
  8. Μπάκας Σπύρος σχολικός διαμεσολαβητής κοινοτήτων Ρομά, φοιτητής Δημοσιογραφίας, 
  9. Παραδέλλης Θεόδωρος πανεπιστημιακός, 
  10. Στεφανοπούλου Τασία γιατρός-παθολόγος, 
  11. Συγγενιώτου Μαργαρίτα λυρική τραγουδίστρια, συνδικαλίστρια,
  12. Τόσκας Λάζαρος μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού-χαλκού στις Σκουριές Χαλκιδικής, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας,
  13.  Τσελεπή Αννέτα πολιτικός μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας, 
  14. Χατζηνικολάου Κορίνα επίκουρη καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας ΑΠΘ