ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τηλεαστέρες και αθλητές προηγούνται στη μάχη των ευρωεκλογών


Ανησυχητική άνοδος για το κόμμα Βελόπουλου, που αφήνει πίσω του το ΚΚΕ


Πρόσωπα προερχόμενα από την τηλεόραση και τον αθλητισμό κυριαρχούν στην πρώτη δημοσκόπηση της Opinion Poll μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων για τις επικείμενες ευρωεκλογές, για λογαριασμό του ACTION 24.
Γιώργος Αυτιάς και Πύρρος Δήμας εμφανίζονται να ξεπερνούν στην πρόθεση ψήφου τους ήδη εκλεγμένους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., με τον πρώτο μάλιστα να έχει προβάδισμα αρκετών μονάδων από τους συνυποψηφίους του. Αλλά και η Ελεονώρα Μελέτη συγκεντρώνει 19,1%, μπροστά από τον Δημήτρη Τσιόδρα, τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και τη Μαρία Σπυράκη.


Αντίστοιχη είναι η εικόνα και με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς η Σοφία Μπεκατώρου και ο Νίκος Παππάς συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου από τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Ν.Δ. συγκεντρώνει 28,5%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 13%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 10,3%, η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 7,5%. Ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,4%, η ΝΙΚΗ με 3,2%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, οι Δημοκράτες με 2,4% και το ΜέΡΑ25 με 1,3%. Στο 14,1% η αδιευκρίνιστη ψήφος.