ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ο Παπαδιαμάντης, ο Κασσελάκης και η κολυμπήθρα με το σταυρό


Σήριαλ έχει γίνει το θέμα με τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον σταυρό που σχηματίστηκε στην... κολυμπήθρα όταν τον βαφτίσανε αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την περιοδεία του στην Αμερική. Θυμίζουμε ότι μέχρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης «τρολάρισε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του περί θαύματος λέγοντας σκωπτικά:
«Όταν εγώ βαφτίστηκα στο Αρκαλοχώρι, βγαίνοντας από τον κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχε και πράσινο χρώμα. Πιθανώς γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο».
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είχε πει: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ιστορία με τη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία δημιούργησε τριγμούς ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα έρχεται να προστεθεί νέο επεισόδιο μέσω ανάρτησης του Δημήτρη Τσιόδρα, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ και διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος υποστηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ιστορία που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αληθινή.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. γράφει χαρακτηριστικά στο fb:
 «Ο Κασσελακης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη
Στο προεδρικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, αγωνίζονται να καλύψουν το πολιτικό κενό του αρχηγού τους και να τον βοηθήσουν να σταθεί κάπως –έστω ως «χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον». Όταν όμως, ο αρμόδιος του... τμήματος θρησκευτικής προπαγάνδας(!) πάσχει από πλήρη έλλειψη φαντασίας και καταφεύγει στην αντιγραφή–λογοκλοπή, τότε είναι αναπόφευκτο να τους πιάσουν «με τη γίδα στην πλάτη». Και να αποκαλυφθεί ότι το... θαύμα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόμενου προέδρου Στέφανου, είναι φωτοκόπια μιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. «Κόπι πάστε», που θά ‘λεγε και ο Πολάκης –η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή! Η απόδειξη στη φωτογραφία, από το βιβλίο «Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη» (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου».
Παραθέτει, μάλιστα, και φωτογραφία από το συγκεκριμένο βιβλίο που περιέχει την αντίστοιχη ιστορία.