ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Με ένα τηλεφώνημα του Αυτιά στο Μαξίμου φτιάχνονται νόμοι;


Μια ιστορία που διηγήθηκε πρόσφατα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έγινε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. «Πήρα τηλέφωνο στο Μαξίμου και το μεσημέρι ήταν έτοιμος ο νόμος». Αυτά είχε δηλώσει με στόμφο ο Γιώργος Αυτιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με υπόθεση χήρας που επηρεαζόταν από τον νόμο Κατρούγκαλου.
Χθες, όμως, ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, καθώς δημοσιογράφος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ζήτησε από τον Παύλο Μαρινάκη να σχολιάσει εάν υπάρχει αυτή η... διαδικασία με την οποία ένας δημοσιογράφος παίρνει τηλέφωνο στο πρωθυπουργικό γραφείο και ετοιμάζεται ένας νόμος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά θέλησε να υποβαθμίσει την είδηση λέγοντας ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω συγκεκριμένα σε ποιο νόμο αναφέρεται ο κ. Αυτιάς» και προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να αλλάξει ένας νόμος που αδικεί τους πολίτες και είναι σωστό και δίκαιο αυτό, γίνεται με την προβλεπόμενη διαδικασία. Ούτως ή άλλως γνωρίζετε από την εμπειρίας σας ότι οι νόμοι δεν αλλάζουν, παρά μόνο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οπότε για να αλλάξει την ίδια μέρα ένας νόμος είναι μάλλον δύσκολο».
Στη συνέχεια, πάντως, υποστήριξε ότι «καλό είναι να συμβαίνουν αυτά» για να επισημάνει ότι «χρειαζόμαστε εκπροσώπους και στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι να μιλούν με τους πολίτες, να ακούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και όταν κρίνουν ότι πρέπει να παρέμβουν, να το κάνουν».
Τα λόγια του Παύλου Μαρινάκη, πάντως, έφεραν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του στηλιτεύει τις πρακτικές αυτές και υπογραμμίζει: Στη διάρκεια του briefing επίσης, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι “είναι κάτι καλό να συμβαίνει” το να παρεμβαίνουν δημοσιογράφοι ή εξωθεσμικοί παράγοντες για να αλλάζουν ή να τροποποιούνται κυβερνητικά νομοθετήματα, κάτι που αποκάλυψε με ενθουσιασμό ο εκλεκτός υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και οπαδός του χουντικού συνθήματος “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια” κ. Αυτιάς. Μας είπε δηλαδή ο κ. Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση ακούει και προσαρμόζεται στις παρατηρήσεις τρίτων και “φίλων” της για κρίσιμα νομοσχέδια, την ίδια ώρα που συστηματικά αγνοεί τις θεσμικές επισημάνσεις και τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης στη Βουλή.