ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Τους όρους του για κυβέρνηση συνεργασίας αποκάλυψε ο Ανδρουλάκης


Ζεσταίνουν τις εκλογικές μηχανές του τα κόμματα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίγει ελαφρώς τα χαρτιά του μέσω συνέντευξής του στο ertnews.gr. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έθεσε ως όρο για να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας να μην είναι πρωθυπουργός ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. 
«Γι' αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας» ανέφερε.
Παράλληλα, έδειξε ξεκάθαρη στόχευση του κόμματός του για την πρώτη εκλογική Κυριακή σημειώνοντας «οι πρώτες εκλογές θα δείξουν τον δρόμο μίας κυβέρνησης, που θα μπει εμπόδιο στην αλαζονεία, τη φαυλότητα και το πελατειακό κράτος. Στόχος μου είναι να έχουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, με το πρόγραμμα που έχω παρουσιάσει. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό ήθος. Οι πολιτικοί να σηκώνουν την ευθύνη. Να έχουμε συνέπεια λόγων και πράξεων. Η κρίση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς τους πολιτικούς είναι τεράστια. Δεν τραβάει άλλο. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπλήρωσε πως «δεν θα αποφασίσει κανείς στο παρασκήνιο, ούτε πολιτικοί ούτε ολιγάρχες. Ο λαός θα ψηφίσει και, εγώ προσωπικά, με αίσθημα ευθύνης, θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να έχουμε και σταθερότητα και προοπτική μόνο από την πρώτη Κυριακή. Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, για να εκβιάσεις "ή εγώ ή ο Τσίπρας", εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει "ούτε ο ένας ούτε ο άλλος" αλλά δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε "ή εγώ ή αυτός";»
Για την προϋπόθεση του ισχυρού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την Α΄ Κυριακή για να γίνει προγραμματική συζήτηση, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό. Όπως επίσης, όταν ο λαός ρίχνει πολύ σε ποσοστά το σημερινό κόμμα εξουσίας ή το προηγούμενο, δεν μπορεί να μην παίρνουν το μήνυμα τα πρόσωπα, που διοίκησαν τη χώρα».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο του πολέμου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε και σε συγκεκριμένη αποκάλυψη σχετικά με μια μια πτυχή του σκανδάλου των υποκλοπών που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την ως τώρα στάση του πρωθυπουργού.

Η πρώτη αντίδραση από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις Ανδρουλάκη κλήθηκαν να σχολιάσουν οι Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Κατρούγκαλος που ήταν καλεσμένοι σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «δε νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια αξίωση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «τον πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός και όχι τρίτος. Δεν μπορούμε να έχουμε ξανά Παπαδήμο».