ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Οι 15 ("αγαπημένοι") δημοσιογράφοι του Πολάκη


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έχει προφανώς αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη, το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα αλλά και στην καθαρή απειλή ότι θα τελεί εκτός των ψηφοδελτίων για τις εκλογές προχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη στη σελίδα του στο Facebook όπου καταφέρεται κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στην ανάρτησή του που στρέφεται εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ο κ. Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή, στοχοποιεί ΜΜΕ και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».
Οι 15 δημοσιογράφοι των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης με το μήνυμα «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» είναι οι: 
 • Νίκος Χατζηνικολάου, 
 • Δημήτρης Οικονόμου, 
 • Σία Κοσιώνη, 
 • Δημήτρης Καμπουράκης,
 •  Άρης Πορτοσάλτε, 
 • Γιώργος Αυτιάς, 
 • Αντώνης Σρόιτερ, 
 • Νίκος Στραβελάκης, 
 • Τάκης Χατζής,
 •  Θανάσης Μαυρίδης, 
 • Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, 
 • Γιωργος Παπαδάκης, 
 • Αλέξης Παπαχελάς και 
 • Κώστας Παπαχλιμίντζος.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».
«Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:
«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Ο Πολάκης στην επίμαχη ανάρτησή του, αναφέρει:
ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια, ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

Η ΝΔ αντέδρασε και σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχολιάζοντας την ανάρτηση Πολάκη:
«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν».
«Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερη φορά… εκτός γραμμής

Πριν λίγες ημέρες ήταν η πρώτη κατά την οποίο η Κουμουνδούρου απείλησε ευθέως τον Παύλο Πολάκη ότι ξεπερνά τα εσκαμμένα και ότι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων.
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, αναφέροντας:
«Προφανώς από ‘λάθος’ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το ‘λάθος’ δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Όλα!!».
Με μια διαρροή διά της οποίας δυνητικά του δείχνει ακόμη και την πόρτα της εξόδου αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην έντονη όχληση που επέδειξε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης για τη μη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια του συντοπίτη του Μιχάλη Χαιρετάκη, φτάνοντας μέχρι του σημείου να άρει και τη δική του υποψηφιότητα έως ότου διορθωθεί «το λάθος» όπως το είπε.
Έτσι, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος».
Σημειώναν ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», ενώ προσθέτοντας πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».
Το νόημα των όσων ειπώθηκαν από τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν λίγες ώρες αργότερα τον Πολάκη σε αναδίπλωση.