ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Η απάντηση της Νικολάου για την πολυτελή κατοικία στο Ψυχικό


Η πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου απάντησε στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολυτελή κατοικία στο Ψυχικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις μετά τα όσα δημοσιοποίησε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με συμβόλαιο ύψους 850.000 ευρώ για αγορά βίλας. Η Σοφία Νικολάου, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, απάντησε και βάλει κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π. Πολάκη.
Η αρχή έγινε όταν ο τέως τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά σε συμβόλαιο ύψους 850.000 ευρώ για αγορά διώροφου ακινήτου 551 τ.μ. (με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ.) από τη Σοφία Νικολάου στην ακριβή περιοχή του Παλαιού Ψυχικό, τον Νοέμβριο του 2021.

Η Σοφία Νικολάου απάντησε πως «αγόρασα αυτό το σπίτι πουλώντας άλλο στο Κολωνάκι και παίρνοντας υψηλότατο δάνειο το οποίο και θα εξυπηρετώ για πολλά χρόνια» ενώ για τα περιουσιακά της στοιχεία παρέπεμψε στα Πόθεν Έσχες της.
«Είμαι πολλά χρόνια επιτυχημένη δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη το μισθό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Δόξα τω Θεώ εργάζομαι από 20 ετών και μπορώ με το κεφάλι ψηλά να περπατώ στους δρόμους», συμπλήρωσε.

Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά εξαπέλυσε και επίθεση στον Παύλο Πολάκη.
«Δεν χρειαζόταν η Καθαρή Δευτέρα για να καταλάβουμε πόσο βρόμικος, άθλιος κι επικίνδυνος άνθρωπος είναι ο Πολάκης. Ο τιποτένιος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει στο Facebook την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού μου, στο οποίο μένω με τον σύζυγό και τα δύο μου παιδιά. Με καθιστά δηλαδή άμεσο στόχο για κάθε τρελό ακόλουθο του κ. Πολάκη, ποινικών και τρομοκρατών. Αυτές τις τακτικές ακολουθεί ο φαιοκόκκινος φασίστας βουλευτής. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνω ότι τον καθιστώ υπεύθυνο αν συμβεί οτιδήποτε σε εμένα και την οικογένειά μου.
Χρυσαυγίτη Παύλο Πολάκη, ανέχτηκα πολλές προσωπικές προσβολές και επιθέσεις. Αντέχω γιατί σε έχω.
Αλλά τώρα που θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου σου δηλώνω ότι θα κάνω τα πάντα για να σε σβήσω πολιτικά
», έγραψε.

Λίγο νωρίτερα με άλλη ανάρτησή της σημείωνε: «Ο Πολάκης και οι άθλιοι συκοφάντες της ίδιας υποστάθμης θα βρουν στη δικαιοσύνη τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Αν έχει τα κότσια ας έρθει στα δικαστήρια χωρίς την ασυλία του να αναμετρηθούμε. Γιατί τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο και δεν μπορεί να τα φοράει όποιος δεν τα αντέχει».

Η Νέα Δημοκρατία

«Το να δίνει κάποιος τη διεύθυνση του σπιτιού ενός δημοσίου προσώπου, οπως της κ. Νικολαου, διεγείροντας έμμεσα σε τραμπουκισμούς, είναι καθαρά φασιστική μέθοδος. Η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπου κρίνει. Δεν μπορεί όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και την οικογένεια τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «κάλυψη» της Νικολάου «αντί απαντήσεων για την ουσία των καταγγελιών μας» μιλά ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιάννης Ραγκούσης.
«Με τη σημερινή της ανακοίνωση η Ν.Δ. παίρνει πάνω της το σκάνδαλο "Νικολάου", που προκάλεσε ζημιά τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα που η κ. Νικολάου αγόραζε πολυτελή κατοικία. Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ», σημειώνει.
Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης, μετά την ανάρτηση Πολάκη, καλούσε τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της «να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια» ζητώντας παράλληλα άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.