ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Η ΠΟΕΣΥ και η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για την τραγωδία στα Τέμπη


Αισθανόμαστε οδύνη, πόνο και θλίψη από την σημερινή απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Η σκέψη μας βρίσκονται με τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων της φοβερής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους τραυματίες και την αλληλεγγύη μας στις προσπάθειες όσων διασώζουν και περιθάλπουν αυτή τη στιγμή, και καλούμε όσα απο τα μέλη μας μπορούν να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες.
Παρότι δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για ευθύνες δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις πολλαπλές καταγγελίες των σωματείων των εργαζόμενων στην Εταιρεία που σε ανύποπτο χρόνο μιλούσαν για ελλείψεις, αδράνεια και αδιαφορία .
Το γιατί δεν προχώρησε η λήψη κάποιων στοιχειωδών μέτρων που θα προστάτευαν οσων ταξιδεύουν με το συγκεκριμένο μεταφορικο μέσο είναι κατι που πρεπει να διερευνηθεί τις επόμενες ημερες χωρις παρεμβάσεις και κουκουλώματα, και χωρίς πρώιμες και αντιεπιστημονικές "εκτιμήσεις". Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εχουν τον πρώτο λόγο.

Η ΠΟΕΣΥ για την τραγωδία στα Τέμπη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν ταχύτατα και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία αυτή.