ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Προπαγάνδα χωρίς έλεος και «πληρωμένη ενημέρωση»


Ούτε το μέγεθος της τραγωδίας δεν έχει κάμψει το ηθικό του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης ο οποίος λειτουργεί άνευ φρένου. Αποτέλεσμα, να προσκρούει πάνω στη δραματική επικαιρότητα μέχρι τα όρια του εξευτελισμού.
Αυτό συνέβη χθες με κείμενο που διανεμήθηκε σε φιλοκυβερνητικά μέσα, δημοσιεύτηκε αυτούσιο και δεν ήταν τίποτα άλλο από μια θλιβερή προσπάθεια να ακυρωθούν όσα όλη η Ελλάδα πλέον έμαθε, ότι δηλαδή τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο είχαν προειδοποιήσει μήνες τώρα και αντί απαντήσεων εισέπρατταν χλεύη.
Στο κείμενο που διανεμήθηκε αναφερόταν κατά λέξη: «Παρά τις καταγγελίες συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σιδηροδρομικών περί παντελούς απουσίας αυτόματων δικλίδων ασφαλείας στο δίκτυο, κυβερνητικές πηγές και στελέχη του ΟΣΕ έλεγαν ότι και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου έχουν αποδοθεί σε ολόκληρο το κομμάτι από το Πλατύ Ημαθίας έως τον Προμαχώνα, όπως και σε μεγάλο μέρος της διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λάρισα. Ως αποτέλεσμα, το όλο έργο έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 70%. Τα δύο κομμάτια που δεν καλύπτονται ακόμα είναι το σκέλος ανάμεσα στη Λάρισα και το Πλατύ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, και νοτιότερα η έκταση μεταξύ Οινόης και Τιθορέας».
Δεν πρόλαβαν να το δημοσιεύσουν και ήρθε η πληρωμένη απάντηση από τις Σέρρες με τη δημοσίευση φωτογραφιών (anexartitos.gr) από τα … «σύγχρονα συστήματα» στον Σταθμό Βυρώνειας που βρίσκεται στη μέση της διαδρομής Πλατύ-Προμαχώνας. 
Τα «σύγχρονα» μέσα είναι δύο άνδρες εταιρείας security που δουλειά τους είναι να σταματούν τα οχήματα όταν πρόκειται να περάσει αμαξοστοιχία (8 τρένα την ημέρα!) από το σημείο.
 Και θα ήταν βέβαια για γέλια αν δεν ήταν τόσο φριχτό αυτό που συνέβη, διότι ακολούθησε ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο οποίο ο πρόεδρος της Βυρώνειας, δήλωσε ότι «εγώ ως πρόεδρος του χωριού νιώθω πιο ασφαλής με τους σεκιουριτάδες παρά με τις μπάρες».
Τολμήσαμε να τηλεφωνήσουμε σε μηχανοδηγούς να ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και μόνο που δεν μας αποπήραν οι άνθρωποι, λέγοντας ότι η «διανεμόμενη πληρωμένη ενημέρωση» είναι ακριβώς «ο καθρέφτης στον οποίο κοιτιούνται όσοι είχαν το θράσος να μας εγκαλούν κιόλας γιατί δήθεν δεν είχαμε προειδοποιήσει με… δυναμικές κινητοποιήσεις και είναι οι ίδιοι που μας χλεύαζαν για τα εξώδικα που στέλναμε. Το παραμύθι τους έλαβε τέλος. Ας σιωπήσουν μια στιγμή, ας υποδυθούν έστω ότι σέβονται τον πόνο των θυμάτων…».

Απόστολος Λυκεσάς / efsyn