ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Όταν ο Nότης Μαυρουδής έγινε εκδότης


Πριν από 40 και πλέον χρόνια ο Νότης Μαυρουδής τόλμησε να γίνει εκδότης. Ως λάτρης και λειτουργός της μουσικής, το έντυπο που θέλησε να εκδώσει δεν μπορούσε να είναι κάτι άλλο παρά μουσικό. Έτσι το 1982 κυκλοφόρησε το Tar, ένα περιοδικό με μουσικά θέματα, ιδιαίτερα αυτά που αφορούσαν την κιθάρα. Τόλμημα!
Η πρόβλεψη στον εκδοτικό χώρο ήταν ότι θα πάει άπατο, αλλά το Tar προσέλκυσε ένα σημαντικό κοινό, όμως όχι αρκετό για να συντηρήσει το απαιτητικό και ακριβό περιοδικό, ιδιαίτερα με έναν άπειρο εκδότη, που δεν ήταν γνώστης από τα μυστικά της προώθησης ενός εντύπου χωρίς «πλάτες».
Ο Νότης Μαυρουδής, που το χρηματοδοτούσε μόνος, δεν άντεξε οικονομικά και το Tar διέκοψε την έκδοσή του ύστερα από 13 τεύχη. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με το ίντερνετ να διαδίδεται και να απλώνεται, έγινε διαδικτυακό μουσικό περιοδικό που υπάρχει και σήμερα. Στο tar.gr αρθρογραφούσε συχνά ο Μαυρουδής μαζί με άλλους συντάκτες. 

- από το Harddog