ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Mηνύσεις Κύρτσου για τους κοριούς


Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος για να πέσει «φως» στην υπόθεση της παρακολούθησής του. Ο κ. Κύρτσος με τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη μετέβη σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσε μήνυση, κατά των: Παναγιώτη Κοντολέοντα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, εισαγγελέα της ΕΥΠ, ενώ στη μήνυση περιλαμβάνονται και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία αστυνομικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Κύρτσος θα ζητήσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ θα προσφύγει και στην ΑΔΑΕ.
«Κινούμαι δικαστικά εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Θεωρώ ότι καταπατούνται τα συνταγματικά μου δικαιώματα», δήλωσε εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Γιώργος Κύρτσος, σημειώνοντας ότι θα δώσει «ευρωπαϊκή συνέχεια» στην υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.
Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ξεκινά την υποβολή μηνύσεων «σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου».
«Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου ή επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις»,
σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος.