ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η Καϊλή – Πώς σχολίασαν την παράταση της προφυλάκισής της


«Θα περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή»… Στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ φιλοξενείται η είδηση παράτασης της κράτησης της Εύας Καϊλή. Λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης, ο ξένος Τύπος ανέδειξε το θέμα εστιάζοντας στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.
  • «Παρατείνεται για έναν μήνα η κράτηση της Εύας Καϊλή. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για έρευνα για διαφθορά» γράφει η βελγική Le Soir.
  • «Παραμένει στη φυλακή. Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει υπό κράτηση την Ελληνίδα Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορήθηκε αυτόν τον μήνα σε έρευνα για διαφθορά που αφορούσε το Κατάρ και της αφαιρέθηκε το λειτούργημα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» γράφει η γαλλική Le Parisien.
  • «Διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Εύα Καϊλή κρατείται στη φυλακή», γράφει η L’ Echo με υπότιτλο: «Εύα Καϊλή έχει προθεσμία 24 ωρών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης παράτασης της κράτησής της».
  • «Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, που κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας του Qatargate, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον έναν μήνα» μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
  • Στο κέντρο της αρχικής σελίδας του Politico η είδηση, με τίτλο «Η Εύα Καϊλή θα περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή, αποφάσισε το δικαστήριο».