ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Δημοσιογραφικά κλισέ...


...και πότε θα σταματήσει ο Μητσοτάκης το «μάδημα της μαργαρίτας»

Εδώ και ένα μήνα διάφοροι δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες παραθέτουν διάφορες εκδοχές και... Κυριακές με το πότε θα στηθούν οι κάλπες και κάθε μέρα «κυκλώνουν» (άλλο πολυπαιγμένο εύρημα) ημερομηνίες...
Ο Βασίλης Σκουρής γράφει τώρα για το «ημερολόγιο» των εκλογών (πιο πρωτότυπο)  αναφέροντας (κι αυτός) ποιες Κυριακές είναι πιο πιθανές για τις κάλπες.
Ο Σκουρής στο ieidiseis γράφει πως αμέσως μετά τις γιορτές ο Μητσοτάκης θα σταματήσει το «μάδημα της μαργαρίτας»:
Ο πρωθυπουργός ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και …μαδάει τη μαργαρίτα! Το χρόνο που θα στηθεί η κάλπη ζυγίζει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να λάβει πλέον τις οριστικές του αποφάσεις.
Το βέβαιον είναι ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη, με το Μαξίμου να έχει δυο πλάνα ως προς το χρόνο που θα κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν.
  • Το Plan A προβλέπει το στήσιμο της κάλπης 2 ή 9 Απριλίου, με λίγες πιθανότητες να επιλεγεί η 26η Μαρτίου. Σε μια τέτοια περίπτωση τυχόν δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 ή 21 Μαΐου, αντιστοίχως!
  • Το Plan Β, αντιθέτως, προβλέπει πρόωρες εκλογές στις 14 ή στις 21 Μαΐου, καθώς και σε αυτή την περίοδο δεν θίγονται με το χρόνο διεξαγωγής τυχόν δεύτερων εκλογών οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Στα υπέρ του Plan A ότι θα έχουν δοθεί οι αυξήσεις στους συνταξιούχους (σε όσους δοθούν), ενώ θα έχουν υπάρξει και η αύξηση στον κατώτατο μισθό και θα αξιοποιηθεί το market pass. Επίσης, στο ότι θα αφαιρεθεί χρόνος από την αξιωματική αντιπολίτευση να προετοιμαστεί.
Για αυτό και οι ημερομηνίες 2 ή 9 Απριλίου μοιάζει αυτή τη στιγμή η πιθανότερη εξέλιξη, όπως, άλλωστε, έδειξε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με τη συνέντευξή του στο Mega την Παρασκευή το πρωί.
Οι οριστικές αποφάσεις ωστόσο δεν θα ληφθούν ούτε στο Μέτσοβο, ούτε στα Χανιά, δίπλα στο τζάκι, όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός, αλλά θα οριστικοποιηθούν τον Φεβρουάριο, αναλόγως με το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί έως τότε.