ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Διάλυση της Βουλής τον Μάρτιο, εκτιμά ο Βορίδης


Σε πηγαδάκι με βουλευτές καθόταν ο Μάκης Βορίδης πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, καταθέτοντας –κατόπιν πίεσης– την πρόβλεψή του για τον χρόνο των εκλογών. Εκεί που όλοι οι βουλευτές έλεγαν τη γνώμη τους, ο υπουργός καθόταν αμίλητος, με αποτέλεσμα στο τέλος να του ζητήσουν την άποψή του. Ο υπουργός Εσωτερικών, με το σύνηθες –ολίγον μπλαζέ– ύφος του, είπε πως θεωρεί ως πιθανό χρόνο διάλυσης της Βουλής τον Μάρτιο, άρα οι εκλογές θα γίνουν αρχές Απριλίου. Αυτό δηλαδή που έχουμε γράψει εδώ και καιρό: πως η 2α ή η 9η Απριλίου είναι ένας πολύ πιθανός χρόνος για τη διεξαγωγή εκλογών.
Οι τρεις κατηγορίες
Οι βουλευτές, πάντως, κατά την ανταλλαγή απόψεων ήταν διχασμένοι. Η πλειονότητα –άγνωστο γιατί– βιαζόταν και έλεγε πως οι εκλογές πρέπει να πάνε άμεσα, δηλαδή μετά τις γιορτές να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τη διάλυση της Βουλής και οι κάλπες να στηθούν τον Φεβρουάριο. Μια άλλη ομάδα έλεγε πως πριν από το Πάσχα είναι ο καλύτερος χρόνος και μια τρίτη, η πιο μικρή, θεωρούσε καλύτερη ημερομηνία τον… Μάιο και την εξάντληση της θητείας.

Στ. Παπαντωνίου
Θεωρείο / Καθημερινή