ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Καταγγελία μη αιτιολογημένης απόλυσης συμβασιούχου δημοσιογράφου στην ΕΡΤ


Στοχοποίηση βλέπουν η ΕΣΗΕΑ και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΡΤ πίσω από την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην ανανεωθεί η σύμβαση της δημοσιογράφου Δήμητρας Σέκη, την ώρα που ανανεώθηκαν 287 συμβάσεις εργαζομένων. Επισημαίνουν ότι πρόκειται για χαμηλόμισθη εργαζόμενη, η οποία εργαζόταν 5 χρόνια στην ΕΡΤ και είναι γνωστή για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την εργατικότητά της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητά από την ΕΡΤ την άμεση επαναπρόσληψή της και την καλεί να σταματήσει να καλύπτει της ανάγκες με αθρόες προσλήψεις εργαζομένων μέσω συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου και εργολαβίες, ενώ ζητά τα όποια κενά να καλύπτονται με θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΕΡΤ να μην ανανεώσει τη σύμβαση της Δήμητρας Σέκη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ως αντεργατική και ανάλγητη την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην ανανεώσει τη σύμβαση της χαμηλοαμειβόμενης δημοσιογράφου Δήμητρας Σέκη. Η συνάδελφος ενημερώθηκε ότι χάνει τη δουλειά της την ίδια ώρα που, μόνο στη συνεδρίασή της 14ης Δεκεμβρίου, το Δ.Σ. ανανέωσε 287 συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Η στοχοποίηση της συναδέλφου είναι απαράδεκτη και την καταδικάζουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς, στα πέντε χρόνια που εργάζεται στην ΕΡΤ, έχει καταγραφεί ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η εργατικότητα της.
Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να επαναπροσλάβει τη συνάδελφο και να σταματήσει να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες με αθρόες προσλήψεις εργαζομένων μέσω συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου αλλά και εργολαβίες. Ζητούμε τα όποια κενά να καλύπτονται με θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα στηρίξει τη συνάδελφο, όπως και κάθε συνάδελφο που αδικείται, αξιοποιώντας κάθε συνδικαλιστικό όπλο, σε περίπτωση που η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αναθεωρήσει την απόφασή της.

Γιάννης Δάρας: Ανεπαρκείς και αντικρουόμενες απαντήσεις

Από τη δική του πλευρά, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Δ.Σ. της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρας, επισημαίνει ότι η μη ανανέωση της σύμβασης της μετά από χρόνια υπηρεσίας «μόνο σε στοχοποίηση μπορεί να αποδοθεί. Οι απαντήσεις που έχει λάβει έως τώρα η συνάδελφος, από διαφορετικά πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης ενημέρωσης είναι αντικρουόμενες και ανεπαρκείς: Από “ανάγκη περικοπών” μέχρι αόριστες επικλήσεις για “εισηγήσεις” και “αξιολόγηση”».
Τονίζει ότι στις 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την ανανέωση συμβάσεων έργου, όπου ποτέ δεν τέθηκε το θέμα μη ανανέωσης σύμβασης εργαζομένου «για λόγους οικονομίας».
Και καταλήγει:
«Είναι απορίας άξιο πως από τις 287 συμβάσεις με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αυτή η μία είναι που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Όσο για τα περί αξιολόγησης η καθημερινή παρουσία της συναδέλφου στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης της ΕΡΤ μιλά από μόνη της».