ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Σε διεθνή Mέσα η συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Ελλάδα


Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ στην Καβάλα, την οποία ακολούθησε μπαράζ εξελίξεων με τελευταία την επιβεβαίωση σήμερα από την ουκρανική ιδιοκτήτρια εταιρία Meridian Cargo για το θάνατο και των οκτώ επιβαινόντων.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το αμερικάνικο Associated Press και το γαλλικό Πρακτορείο, μετέδωσαν τη νύχτα την είδηση. Το BBC γράφει ότι για τη μεταφορά 11,5 τόνους πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων νάρκες, και για την άγνωστη λευκή σκόνη, που έχει απλωθεί στην περιοχή.



Θυμίζουμε ότι ενώ αρχικά έγινε γνωστό πως προορισμός του δρομολογίου από τη Σερβία ήταν η Ιορδανία, σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το αεροσκάφος κατευθυνόταν στο Μπανγκλαντές.

Το Reuters, που δημοσίευσε φωτογραφίες από το σημείο της καταστροφής, επισήμανε πως δεν είχε γίνει σαφές ποιο ήταν το φορτίο του αεροσκάφους προσθέτοντας ότι επρόκειτο για «επικίνδυνο υλικό».



Και ο Guardian σημείωσε πως οι αρχές ανέφεραν πως γνώριζαν εάν υπήρχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες στο αεροπλάνο συμπληρώνοντας ότι λόγω της έντονης μυρωδιάς οι αρχές καλούσαν τους κατοίκους των γύρω περιοχών να κρατούν τα παράθυρα κλειστά, να μην βγαίνουν από τα σπίτια και να φορούν μάσκες.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλέστηκε την Ελληνική Πολιτική Αεροπορία τονίζοντας ότι ο πιλότος είχε ειδοποιήσει για πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες, πήρε άδεια να προσγειωθεί είτε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είτε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, το οποίο επέλεξε γιατί ήταν πιο κοντά αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει.

Ο Guardian μετέφερε επίσης δηλώσεις του δήμαρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδης, που εξήγησε πως το αεροσκάφος έπεσε σε μόλις δύο χιλιομέτρων από κατοικημένη περιοχή και ότι ακολούθησαν πολλές εκρήξεις.