ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Χωρίς τον Ανδρουλάκη η παρουσίαση του βιβλίου Βενιζέλου


Πολλές συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει τόσο το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου Εκδοχές πολέμου 2009-2022 –Μια συζήτηση με τον Γιώργο Κουβαρά για το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης και όσα ακολούθησαν», εκδόσεις «Πατάκη»), όσο και η παρουσίασή του. Παρουσίαση που θα γίνει την προσεχή Τρίτη, στον Κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (στάση μετρό Ευαγγελισμός, Αθήνα), με ομιλητές –πέραν του συγγραφέα)- τον Γιώργο Ζανιά και τον Χρήστο Χωμενίδη, ενώ θα συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.
Οπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας (ieidiseis.gr):
Το ενδιαφέρον, πέραν του περιεχομένου του βιβλίου που κυκλοφόρησε χθες στα βιβλιοπωλεία, είναι και οι συμμετοχές στην παρουσίαση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε χθες τους στενούς του συνεργάτες ότι δεν θα παραστεί στην παρουσίαση, καθώς έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, το Ηράκλειο της Κρήτης. Θα παραστούν όμως ουκ ολίγοι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν και το βιβλίο αναφέρεται σε μια περίοδο που το μεγαλύτερο κόμμα της μεταπολίτευσης παραλίγο θα έμενε το 2015 εκτός Βουλής, ενώ ουσιαστικά ανέτρεψε και την κυβέρνησή του, την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.
Ενδιαφέρον, όμως, έχει και αν και ποια κυβερνητικά στελέχη θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση του βιβλίου-που ήδη άρχισε να συζητιέται!