ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Απεργία σήμερα στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ κλπ) - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων


Νέες κινητοποιήσεις από τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ καθώς το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων μισθολογικών αιτημάτων και
αντιπροτείνει παροχές σε είδος! Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΕΡΤ που αρνείται στους εργαζομένους της μια αξιοπρεπή ΣΣΕ.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ, η ΕΣΗΕΜΘ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΗΕΠΗΝ και τα Σωματεία της ΕΡΤ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ., Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ, Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ και το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κηρύσσοντας 24ωρη απεργία από ώρα 05.30 π.μ. της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022 έως τις 05.30 π.μ. της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022 στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Γραφεία Τύπου Φορέων του Δημοσίου, ΓΓΕΕ) ΖΗΤΩΝΤΑΣ την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων – μελών των Σωματείων μας στα δημόσια ΜΜΕ.

Δεν κλείνουμε την πόρτα στη διαπραγμάτευση και εμμένουμε σε πραγματικές αυξήσεις. Οι μη μισθολογικές παροχές είναι καλοδεχούμενο συμπλήρωμα σε πραγματικές αυξήσεις.

Η κυβέρνηση θα είχε την δυνατότητα να εντάξει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχει εξαγγείλει ότι προτίθεται να αναλάβει για να ανταποκριθεί στις αυστηρές συστάσεις για τους περιορισμούς που διαπιστώνονται στη χώρα σχετικά με την ελευθερία του τύπου.

Όλοι μαζί ενωμένοι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ, απεργούμε και διεκδικούμε αξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Η αμοιβή σε είδος μπορεί μόνο να συμπληρώσει και όχι να αντικαταστήσει το μισθό.

Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά μας.