ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης μηνύει το Μακελειό


Μήνυση εναντίον της εφημερίδας “Μακελειό” υπέβαλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης , με αφορμή το πρωτοσέλιδο θέμα της έκδοσης του Σαββατοκύριακου, με τίτλο «Αυτοί ψάρευαν παιδάκια & το τέρας τα βίαζε».
Μήνυση υπέβαλε και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξ Πατέλης, ο οποίος αναφέρει:
Σήμερα κατέθεσα μήνυση για το εμετικό και ομοφοβικό εξώφυλλο του Μακελειού. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κτηνοβασία και δεν είναι ανωμαλία. Η εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας τρέφει την ομοφοβία και τα εγκλήματα ομοφοβικής βίας. Ο ελεύθερος λόγος δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα στη συκοφαντική δυσφήμιση και τη ρητορική μίσους”.
Από την πλευρά του ο Ν. Γιατρομανωλάκης αναφέρει ότι το ακραίο και υβριστικό δημοσίευμα, που συνέδεε το όνομά του με την υπόθεση του καταδικασμένου για τον βιασμό δύο ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, χρησιμοποιώντας ως «επιχείρημα» την σεξουαλική του ταυτότητα, τον έκανε να αλλάξει τη στάση απαξίωσης και σιωπής που ακολουθούσε μέχρι προσφάτως απέναντι σε αντίστοιχες δημόσιες προσωπικές επιθέσεις και να επιλέξει, για πρώτη φορά, τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην ανάρτησή του ο Ν. Γιατρομανωλάκης αναφέρει τα εξής:
«Μέχρι σήμερα απαξίωνα άρθρα και πρωτοσέλιδα σαν το σημερινό και δεν ασχολούμουν περαιτέρω. Όμως ίσως αυτό δίνει λάθος μήνυμα εντέλει, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα με συκοφαντεί, χωρίς να έχουν προκληθεί ιδιαίτερες αντιδράσεις. Ίσως γιατί αυτά τα πρωτοσέλιδα δεν προκύπτουν αυτοφυώς, αλλά αποτελούν απότοκο της τοξικότητας που χαρακτηρίζει και πάλι την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Υπάρχουν κάποιοι στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου που ευδοκιμούν στο κλίμα τοξικότητας που καλλιεργείται συστηματικά. Υπάρχουν κάποιοι που συνειδητά επικαλούνται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» παρότι ξέρουν σε ποιον ολισθηρό, κατηφορικό δρόμο οδηγεί. Υπάρχουν κάποιοι θεωρητικοί υπερασπιστές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που στην πράξη δεν ενοχλούνται από την εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας που επιχειρείται, αν έτσι πρόκειται να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα κάποιες σκοπιμότητες. Υπάρχουν κάποιοι που πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα και δεν καταλαβαίνουν ότι λερώνονται και οι ίδιοι ανεξίτηλα.
Υπάρχουν κάποιοι που καταδικάζουν άλλες ομοφοβικές επιθέσεις αλλά δεν ενοχλούνται αν τρίτοι αποκαλούν τον Αλέξη Πατέλη και εμένα «κτηνοβάτες και ανώμαλους», γιατί εμείς «τα θέλαμε και τα πάθαμε αφού ξέραμε που μπλέκαμε» (αν σας θυμίζει victim blaming αυτή η φράση, ίσως είναι), ή πολύ απλά γιατί δεν είμαστε «σαν αυτούς» (αν σας θυμίζει ρατσισμό αυτή η φράση, ίσως είναι). Υπάρχουν και οι άλλοι που λένε (αντιγράφοντας από τα σχόλια στο site του “Μακελειού”) ότι “στήν Αθήνα τού Σόλωνα θά [μας] είχαν καταδικάσει είς θάνατο.”
Θεωρώ αυτό το τοξικό κλίμα που καλλιεργείται ευθεία απειλή όχι μόνο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά κατά της κοινωνίας μας συνολικά. Για τον λόγο αυτό σήμερα προχώρησα σε έγκληση κατά της εφημερίδας “Μακελειό”, ακόμα και αν ξέρουμε ότι οι ηθικοί αυτουργοί θα συνεχίζουν να δημαγωγούν από τον άμβωνά τους.»