ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Τώρα εγκαινιάζουν και έπιπλα


Δεν μπορεί λες, δεν μπορεί, το κάνουν επίτηδες. Για να μας προσφέρουν άφθονο γέλιο. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής λοιπόν, ανέβασε χθες στο Twitter το εξής, επίτευγμά του. Εγραψε, σχετικά:
«Όταν τον Σεπτέμβριο, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκα το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών, ρώτησα την διευθύντριά του, κα Ζέττα, αν υπάρχει κάτι που το σχολείο χρειάζεται. Εκείνη μου απάντησε αυθόρμητα "το σχολείο έχει ανάγκη από μια βιβλιοθήκη. Είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στις Σέρρες που δεν διαθέτει...". Επιστρέφοντας λοιπόν στην Αθήνα, ζήτησα αμέσως από την ΚΤΥΠ να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή αυτής της βιβλιοθήκης το συντομότερο δυνατό».
Και τι έγινε; Ιδού: «Σήμερα, οι υποδομές της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Σερρών, είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν στα ράφια τους τα βιβλία και στους χώρους τους, τους μαθητές. Γιατί τα βιβλία, ιδιαίτερα για τους νέους, αποτελούν το όχημα για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Και εμείς οφείλουμε να τους το προσφέρουμε».


Και ανέβασε φωτογραφίες. Βιβλιοθήκη του ζήτησαν, βιβλιοθήκη τους πήγε! Το έπιπλο! Είπαν σε έναν ξυλουργό και τους έφτιαξε μία βιβλιοθήκη. Από μελαμίνη. Και καμαρωτός ο υπουργός την εγκαινίασε.
Μία άδεια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία. Νομίζω ότι ο Μάρκος Σεφερλής έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό. Το Δελφινάριο μπροστά στο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας ήδη θυμίζει Μπρόντγουεϊ.